Ciorbă de salate cu papară și afumătură

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Rețetă de Mara Elena Oană – Slow Food Viscri / Viscri 32 – White Barn & Blue House

Ingrediente

• 1 salată verde mare
• 2 legături de lobodă
• 200 g spanac
*Se pot adăuga și alte verdețuri, cum ar
fi untișor, măcriș, ștevie etc., în funcție
de zonă și de sezon
• 2-3 ouă + 1 gălbenuș (în funcție de
cum se dorește ciorba, cu mai puțină
sau mai multă papară)
• 100 g smântână de casă
• 400 g rădăcionoase albe (țelină,
păstârnac, pătrunjel)

• 1 ceapă mare
• 1-2 morcovi
• 50 g ulei
• 4-5 căței de usturoi
• 300 g afumătură de casă (slănină,
șunculiță, jambon, costițe, după
preferință)
• pătrunjel, mărar, după gust
• oțet, după gust
• sare și piper după gust

Indicații

1Se toacă ceapa, rădăcinoasele, usturoiul și se călesc în ulei. Se adaugă verdețurile și se mai lasă puțin pe foc la călit.
Se adaugă apă și se lasă la fiert până ce legumele se înmoaie.

2Separat se taie afumătura și se pune la prăjit. Peste afumătură stoarnă ouăle bătute și se face o papară.

3Separat se amestecă gălbenușul cu smântâna și se adaugă peste ciorbă. Se stinge focul.

4Se adaugă mărarul, pătrunjelul și papara cu afumătură și se lasa câteva minute sub capac.

Rețeta de mai sus face parte din cărticica „Bucate de prin sate” editată în 2019 cu ocazia festivalului gastronomic Imbold Nativ. Cărticica poate fi descărcată gratuit aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This