Ciorbă de salate cu papară și afumătură

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Rețetă de Mara Elena Oană – Slow Food Viscri / Viscri 32 – White Barn & Blue House

Ingrediente

• 1 salată verde mare
• 2 legături de lobodă
• 200 g spanac
*Se pot adăuga și alte verdețuri, cum ar
fi untișor, măcriș, ștevie etc., în funcție
de zonă și de sezon
• 2-3 ouă + 1 gălbenuș (în funcție de
cum se dorește ciorba, cu mai puțină
sau mai multă papară)
• 100 g smântână de casă
• 400 g rădăcionoase albe (țelină,
păstârnac, pătrunjel)

• 1 ceapă mare
• 1-2 morcovi
• 50 g ulei
• 4-5 căței de usturoi
• 300 g afumătură de casă (slănină,
șunculiță, jambon, costițe, după
preferință)
• pătrunjel, mărar, după gust
• oțet, după gust
• sare și piper după gust

Indicații

1Se toacă ceapa, rădăcinoasele, usturoiul și se călesc în ulei. Se adaugă verdețurile și se mai lasă puțin pe foc la călit.
Se adaugă apă și se lasă la fiert până ce legumele se înmoaie.

2Separat se taie afumătura și se pune la prăjit. Peste afumătură stoarnă ouăle bătute și se face o papară.

3Separat se amestecă gălbenușul cu smântâna și se adaugă peste ciorbă. Se stinge focul.

4Se adaugă mărarul, pătrunjelul și papara cu afumătură și se lasa câteva minute sub capac.

Rețeta de mai sus face parte din cărticica „Bucate de prin sate” editată în 2019 cu ocazia festivalului gastronomic Imbold Nativ. Cărticica poate fi descărcată gratuit aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This