Supă cremă de hrean

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Rețetă de Ioan Bebeșelea Slow Food Sibiu / Syndicat Gourmet, Sibiu; Premiul Terroir 2019 – Gault & Millau Romania

Rețeta supei de hrean provine de la supa tradițională a landlerilor – Krensuppe și este o ciorbă care se făcea în special iarna la tăiatul porcului. Pentru că folosim hrean murat, supa, deși este ușor picantă, este o supă foarte
proaspătă.

Ingrediente

Pentru 2 litri de supă avem nevoie de:
• 1 borcan de 400 g de hrean ras în oțet
• 1.5 litri supă cremă de legume
(2 cartofi, 1 morcov, 1 ceapă, 2 – 3 căței de
usturoi, 1 ardei gras)

• 0.5 litri smântână dulce
• 50 g unt
• 1 ceapă, 2 – 3 căței de usturoi

Indicații

1Se face foarte ușor, se fierb 2 cartofi, 1 morcov, 1 ceapă, 2-3 căței usturoi, 1 ardei gras și orice alte legume avem disponibile, după care se blendează.

2Separat se călește ceapa cu usturoiul, se adaugă untul și hreanul ras, se mai călesc 2-3 minute, apoi se adaugă restul ingredientelor și se fierb la foc mic 5-10 minute.

3Se adaugă supa de legume, se blendează, se dă prin sită rară și se potrivește de gust.

Rețeta de mai sus face parte din cărticica „Bucate de prin sate” editată în 2019 cu ocazia festivalului gastronomic Imbold Nativ. Cărticica poate fi descărcată gratuit aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This