Supă cremă de hrean

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Rețetă de Ioan Bebeșelea Slow Food Sibiu / Syndicat Gourmet, Sibiu; Premiul Terroir 2019 – Gault & Millau Romania

Rețeta supei de hrean provine de la supa tradițională a landlerilor – Krensuppe și este o ciorbă care se făcea în special iarna la tăiatul porcului. Pentru că folosim hrean murat, supa, deși este ușor picantă, este o supă foarte
proaspătă.

Ingrediente

Pentru 2 litri de supă avem nevoie de:
• 1 borcan de 400 g de hrean ras în oțet
• 1.5 litri supă cremă de legume
(2 cartofi, 1 morcov, 1 ceapă, 2 – 3 căței de
usturoi, 1 ardei gras)

• 0.5 litri smântână dulce
• 50 g unt
• 1 ceapă, 2 – 3 căței de usturoi

Indicații

1Se face foarte ușor, se fierb 2 cartofi, 1 morcov, 1 ceapă, 2-3 căței usturoi, 1 ardei gras și orice alte legume avem disponibile, după care se blendează.

2Separat se călește ceapa cu usturoiul, se adaugă untul și hreanul ras, se mai călesc 2-3 minute, apoi se adaugă restul ingredientelor și se fierb la foc mic 5-10 minute.

3Se adaugă supa de legume, se blendează, se dă prin sită rară și se potrivește de gust.

Rețeta de mai sus face parte din cărticica „Bucate de prin sate” editată în 2019 cu ocazia festivalului gastronomic Imbold Nativ. Cărticica poate fi descărcată gratuit aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This