Limbă de vită cu mămăligă și sos de heciumpeci

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Rețetă de Ioan Bebeșelea – Slow Food Sibiu / Syndicat Gourmet, Sibiu; Premiul Terroir 2019 – Gault & Millau Romania

Această rețetă se făcea în special toamna, când beciurile erau pline și se tăiau vitele care nu ar fi trecut iarna.

Ingrediente

• 1 limbă de vită
• 2 – 3 morcovi
• 2 – 3 cartofi
• 1 rădăcină de țelină mică
• 1 lingură de oțet
• 1 linguriță cimbru
• 100 g unt
• 300 – 400 g gem măceșe
• sare și piper

Indicații

1Limba de vită se fierbe 3-4 ore până se ia pielea de pe ea ușor jos. În apa în care fierbem limba, adăugăm sare, o lingură de oțet, cimbru, piper, morcovi, cartofi, țelina și ce alte legume mai avem la îndemână.

2Supa în care a fiert limba se reduce și se adaugă gemul de măceșe (heciumpeci).
După ce se curăță limba de piele o rumenim în unt.

3Se servește cu sosul de heciumpeci, mămăligă prăjită și salată de ardei copt.

Rețeta de mai sus face parte din cărticica „Bucate de prin sate” editată în 2019 cu ocazia festivalului gastronomic Imbold Nativ. Cărticica poate fi descărcată gratuit aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This