Mere-n pijamale (Apfel im Schlafrock)

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Rețetă de “Mama Gerda” – Gerda Gherghiceanu – Slow Food Viscri / Viscri 22

Un fel de clătită săsească zdravănă, cu măr acrișor în compoziție, foarte diferită de rețeta omonimă din Europa apuseană.

Ingrediente

• 3 ouă
• 350 ml lapte
• 150 ml apă minerală
• 350 g făină
• 1 plic zahăr vanilat
• 1 lingură zahăr
• un praf de sare
• ulei pentru prăjit
• 1 kg mere acrișoare,
curățate de coajă și răzălite
mărunt

Indicații

1Se bat bine ouăle, se adaugă făina, laptele, zahărul vanilat, zahărul și la final apa minerală și se amestecă. Se formează un aluat ca cel de clătite, dar mai gros. Dacă aluatul e prea moale, se mai adaugă făina. Dacă este foarte tare, se mai adaugă lapte sau apă minerală.

2Se adaugă merele și se amestecă. Se prăjesc în tigaie și se servesc cu zahăr pudră sau dulceață.

Rețeta de mai sus face parte din cărticica „Bucate de prin sate” editată în 2019 cu ocazia festivalului gastronomic Imbold Nativ. Cărticica poate fi descărcată gratuit aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This