Supă de chimen – lenea cucoanei

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Rețetă de Ioan Bebeșelea – Slow Food Sibiu / Syndicat Gourmet, Sibiu; Premiul Terroir 2019 – Gault & Millau Romania

O supă foarte ușor și rapid de făcut.

Supa de chimen Ioan Bebeselea2

Ingrediente pentru 2 litri.

  • 30 gr chimen
  • 1 ceapă potrivită, tăiată mărunt
  • morcov potrivit ras
  • linguri făină
  • linguri ulei sau untură

Indicații

1În ulei sau untură călim ceapa cu morcovul ras și chimenul.

2Adăugăm făina și o prăjim puțin, având grijă să nu se ardă.

3Peste adăugăm apa, amestecăm bine și lasăm sa fiarbă aproximativ 10 minute.

4Potrivim de sare. Dacă se dorește se poate blenda și/sau strecura.

5Se servește cu crutoane sau pâine prăjită.

Supa-de-chimen-Ioan-Bebeselea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This