Sfeclă texturi, păstrăv afumat și spumă de năsal

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Rețetă de Horia Șimon – Freelance Chef / Clubul Gastronomic Transilvan, Cluj-Napoca

Ingrediente

  • sfeclă roșie 500 gr/2 buc
  • păstrăv afumat 30 gr
  • unt 10 gr
  • gălbiori murați 30 gr
  • fructe de soc murate 20 gr
  • năsal 30 gr
  • smântână lichidă 30 gr
  • mărar pudră 2-3 gr
  • tarhon murat în oțet 20 ml

Indicații

1O sfeclă se feliază subțire și se pune la marinat în oțet cu tarhon. A două sfeclă se afumă, apoi se stoarce sucul din ea. Sucul se reduce la jumătate, apoi se pune pe o foaie de silicon și se deshidratează peste noapte.

2Năsalul se topește în smântână lichidă, la foc mic, apoi se dă prin sită și crema obținută se pune într-un sifon. Se încarcă cu 2 cartușe de dioxid de carbon și se agită.

3Păstrăvul afumat se dezosează și se amestecă cu untul la temperatura camerei. Cu ajutorul unui blender se face o cremă fină, aceasta se aromează cu puțină zeamă de pe socul murat.

4Pielea peștelui se pune pe o tavă cu hârtie de copt, apoi se acoperă cu altă hârtie de copt și se apasă cu o altă tavă. Se dă la cuptor la 200 grade, cca. 15 minute sau până devine super crocant.

5În momentul servirii se pun quenelle-uri de pastă de păstrăv afumat, apoi se pun fâșii de sfeclă marinată, apoi gălbiorii murați, se pune spuma de năsal, se decorează cu chipsurile obținute din sucul de sfeclă deshidratat, cu fructele de soc murate și pudra de mărar.

Sfecla-texturi-Horia-Simon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This