Moșocoarne cu prune – rețetă din comuna Negreni, jud. Cluj

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Rețetă de Mihai Toader – Freelance Chef, Culegător de rețete și tradiții – Fragmente

Moșocoarnele se coc afară, la cuptor și se fac din aluatul rămas de la pâine. Mai există și varianta cu telemea de oaie, sărată.

Ingrediente

Făină albă 800 g

Apă 400 g

Drojdie uscată 7 g

Prune proaspete 600 g

Zahăr 100 g

Sare 10 g

Scorțișoară 7 g

Indicații

1Pentru început se face un aluat, ca de pâine. Într-un vailing, punem făina cernută. Facem o groapă în mijloc și adăugăm sarea, apa calduță, o linguriță de zahăr și drojdia. Frământăm bine până obținem un aluat omogen. Se lasă la dospit cam o oră și jumătate.

2Scoatem sâmburii de la prune și le amestecăm cu zahărul și scorțisoara.

3Scoatem aluatul dospit pe o masă tapetată cu făină și îl porționăm în bucăți mai mari sau mai mici (în funcție de mărimea moșocoarnei dorită).

4Întindem bucățile de aluat, peste care punem compoziția de prune cu zahăr și scorțisoară. Împăturim foarte bine în așa fel încât siropul prunelor să rămână înăuntru.

5Se încinge bine cuptorul și se introduc într-o tavă, înainte unsă cu ulei. În 30 de minute ar trebui să fie gata. Le lăsăm la odihnit cu un prosop peste. Se servesc la sfârșitul mesei.

Mihai-Toader-Moșocoarne-cu-prune

Află mai multe despre Mihai Toader

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This