Moșocoarne cu prune – rețetă din comuna Negreni, jud. Cluj

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Rețetă de Mihai Toader – Freelance Chef, Culegător de rețete și tradiții – Fragmente

Moșocoarnele se coc afară, la cuptor și se fac din aluatul rămas de la pâine. Mai există și varianta cu telemea de oaie, sărată.

Ingrediente

Făină albă 800 g

Apă 400 g

Drojdie uscată 7 g

Prune proaspete 600 g

Zahăr 100 g

Sare 10 g

Scorțișoară 7 g

Indicații

1Pentru început se face un aluat, ca de pâine. Într-un vailing, punem făina cernută. Facem o groapă în mijloc și adăugăm sarea, apa calduță, o linguriță de zahăr și drojdia. Frământăm bine până obținem un aluat omogen. Se lasă la dospit cam o oră și jumătate.

2Scoatem sâmburii de la prune și le amestecăm cu zahărul și scorțisoara.

3Scoatem aluatul dospit pe o masă tapetată cu făină și îl porționăm în bucăți mai mari sau mai mici (în funcție de mărimea moșocoarnei dorită).

4Întindem bucățile de aluat, peste care punem compoziția de prune cu zahăr și scorțisoară. Împăturim foarte bine în așa fel încât siropul prunelor să rămână înăuntru.

5Se încinge bine cuptorul și se introduc într-o tavă, înainte unsă cu ulei. În 30 de minute ar trebui să fie gata. Le lăsăm la odihnit cu un prosop peste. Se servesc la sfârșitul mesei.

Mihai-Toader-Moșocoarne-cu-prune

Află mai multe despre Mihai Toader

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This