Rețetă de Mihai Toader – Freelance Chef, Culegător de rețete și tradiții – Fragmente
Moșocoarnele se coc afară, la cuptor și se fac din aluatul rămas de la pâine. Mai există și varianta cu telemea de oaie, sărată.
Ingrediente
Făină albă 800 g
Apă 400 g
Drojdie uscată 7 g
Prune proaspete 600 g
Zahăr 100 g
Sare 10 g
Scorțișoară 7 g
Indicații
1Pentru început se face un aluat, ca de pâine. Într-un vailing, punem făina cernută. Facem o groapă în mijloc și adăugăm sarea, apa calduță, o linguriță de zahăr și drojdia. Frământăm bine până obținem un aluat omogen. Se lasă la dospit cam o oră și jumătate.
2Scoatem sâmburii de la prune și le amestecăm cu zahărul și scorțisoara.
3Scoatem aluatul dospit pe o masă tapetată cu făină și îl porționăm în bucăți mai mari sau mai mici (în funcție de mărimea moșocoarnei dorită).
4Întindem bucățile de aluat, peste care punem compoziția de prune cu zahăr și scorțisoară. Împăturim foarte bine în așa fel încât siropul prunelor să rămână înăuntru.
5Se încinge bine cuptorul și se introduc într-o tavă, înainte unsă cu ulei. În 30 de minute ar trebui să fie gata. Le lăsăm la odihnit cu un prosop peste. Se servesc la sfârșitul mesei.

Află mai multe despre Mihai Toader