Piramida alimentară în România

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Alimentele conțin ingrediente, majoritatea, importante pentru funcționarea organismului nostru. Fiecare nivel al piramidei alimentare general recomandate arată o grupă distinctă de alimente, cu conținut similar de nutrienți. Aceste grupe asigură diversificarea meniului. Alimentele de pe nivele diferite nu pot fi înlocuite unele cu altele: să lăsăm deoparte legumele, pentru a mânca mai multă carne? Nu merge. Cu cât este mai sus nivelul, cu atât trebuie să fie mai mici porțiile.

Nu fiți prea stricți!

Este vorba despre ajustarea obiceiurilor alimentare pe termen lung spre o alimentație sănătoasă, echilibrată și diversificată. Dar savoarea și apetitul nu trebuie să aibă de suferit. În cele din urmă, omul nu trăiește doar cu pâine.

Idee: fructele și legumele sunt sărace în calorii și se potrivesc cel mai bine ca garnituri la fiecare masă și ca gustări între mese.

Mancare sanatoasa

Principii de respectat pentru o alimentație sănătoasă

1PUŢIN ŞI SAVUROS

Dulciurile, sărăturile și alcoolul trebuie consumate doar în cantități mici.

2ZILNIC, CU MĂSURĂ

Uleiurile, grăsimile și nucile au grijă de aportul vital de acizi grași, precum și de vitamine și minerale.

3ZILNIC, ÎN CANTITATE SUFICIENTĂ

Produsele lactate, carnea, peștele, ouăle și tofu conțin proteine prețioase. De aceea, e important să consumați zilnic 3 porții de produse lactate și o porție de carne/pește/ouă/tofu etc. alternativ.

4FIECARE MASĂ PRINCIPALĂ ARE NEVOIE DE GARNITURĂ

Produsele din cereale, cartofii și legumele cu păstăi sunt furnizori de energie datorită carbohidraților pe care îi conțin. Cerealele integrale furnizează în plus multe fibre pozitive pentru metabolism și digestie. Trebuie să aveți 3 porții pe zi.

5DE 5 ORI PE ZI CÂTE O PORŢIE  

Dacă e posibil, consumați de trei ori pe zi legume și de două ori pe zi fructe de toate culorile și sub toate formele. Legumele și fructele de sezon oferă vitamine și minerale, fără a aduce în plus calorii suplimentare.

62 PÂNĂ LA 3 LITRI DE APĂ PE ZI

Băuturile neîndulcite, fără alcool, furnizează aportul optim de hidratare.

Video

Citește și https://bucatedeprinsate.ro/2020/07/31/o-alimentatie-echilibrata-egal-sanatate/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This