Ce avem în casă și cum păstrăm în frigider?

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

1 STOC DE BAZĂ

Pentru toți cei care gătesc cu plăcere, este de folos să aibă întotdeauna câteva alimente în stoc. Astfel, pot să diversifice în mod creativ și sunt oricând pregătiți pentru o vizită spontană. Chiar și resturile pot fi folosite și readuse la viață.

2SE DEPOZITEAZĂ ÎN LOC USCAT

  • sare, de exemplu: sare de Slănic Prahova (cele de Bazna, Praid și Tura nefiind comestibile)
  • zahăr
  • diverse paste, de exemplu: tăiței, spaghete etc.
  • orez
  • mălai de porumb
  • leguminoase cu păstăi, de exemplu: linte, năut
  • ciuperci uscate, de exemplu: zbârciogi, hribi
  • fructe uscate, de exemplu: prune, mere, caise
  • cartofi
  • pesmet
  • miere
  • cafea
  • ceai
  • dulciuri, de exemplu: fursecuri, ciocolată
  • gustări pentru aperitiv, de exemplu: fistic, arahide, saleuri
  • fulgi de ovăz
  • pudră de cacao
  • praf de copt

3DELICATESE DIN CONSERVĂ ŞI BORCAN

  • zacuște, gemuri, diverse conserve de legume
  • roșii tăiate
  • murături de toate felurile, de exemplu:  castraveți murați
  • jeleuri și dulcețuri
  • siropuri

4GUSTUL CORECT

  • bulion, de exemplu: bulion de legume, bulion de carne (vită, pasăre)
  • oțet, de exemplu: oțet de mere, de vin alb, oțet de miere (mied)
  • ulei, de exemplu: ulei de floarea soarelui, de rapiță, de nuci
  • muștar, de exemplu: muștar fin, iute, cu boabe
  • suc de roșii, ketchup
  • condimente precum: sos de soia, alte sosuri artizanale
  • selecție de condimente, de exemplu: piper, boia, nucșoară

5PROASPĂT PENTRU FIECARE ZI

  • unt
  • ouă
  • smântână
  • lapte
  • legume
  • fructe
  • carne

6LA ÎNDEMÂNĂ ÎN CONGELATOR

  • legume
  • carne
  • pește
  • aluat
  • fructe de pădure
  • nuci
  • brânză pentru ras

Video

Citește și https://bucatedeprinsate.ro/2020/08/03/sfaturi-simple-de-pastrare-si-depozitare/

Foto: Ștefan Vartolomei pentru Imbold Nativ, festival de gastronomie la sat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This