Ce avem în casă și cum păstrăm în frigider?

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

1 STOC DE BAZĂ

Pentru toți cei care gătesc cu plăcere, este de folos să aibă întotdeauna câteva alimente în stoc. Astfel, pot să diversifice în mod creativ și sunt oricând pregătiți pentru o vizită spontană. Chiar și resturile pot fi folosite și readuse la viață.

2SE DEPOZITEAZĂ ÎN LOC USCAT

  • sare, de exemplu: sare de Slănic Prahova (cele de Bazna, Praid și Tura nefiind comestibile)
  • zahăr
  • diverse paste, de exemplu: tăiței, spaghete etc.
  • orez
  • mălai de porumb
  • leguminoase cu păstăi, de exemplu: linte, năut
  • ciuperci uscate, de exemplu: zbârciogi, hribi
  • fructe uscate, de exemplu: prune, mere, caise
  • cartofi
  • pesmet
  • miere
  • cafea
  • ceai
  • dulciuri, de exemplu: fursecuri, ciocolată
  • gustări pentru aperitiv, de exemplu: fistic, arahide, saleuri
  • fulgi de ovăz
  • pudră de cacao
  • praf de copt

3DELICATESE DIN CONSERVĂ ŞI BORCAN

  • zacuște, gemuri, diverse conserve de legume
  • roșii tăiate
  • murături de toate felurile, de exemplu:  castraveți murați
  • jeleuri și dulcețuri
  • siropuri

4GUSTUL CORECT

  • bulion, de exemplu: bulion de legume, bulion de carne (vită, pasăre)
  • oțet, de exemplu: oțet de mere, de vin alb, oțet de miere (mied)
  • ulei, de exemplu: ulei de floarea soarelui, de rapiță, de nuci
  • muștar, de exemplu: muștar fin, iute, cu boabe
  • suc de roșii, ketchup
  • condimente precum: sos de soia, alte sosuri artizanale
  • selecție de condimente, de exemplu: piper, boia, nucșoară

5PROASPĂT PENTRU FIECARE ZI

  • unt
  • ouă
  • smântână
  • lapte
  • legume
  • fructe
  • carne

6LA ÎNDEMÂNĂ ÎN CONGELATOR

  • legume
  • carne
  • pește
  • aluat
  • fructe de pădure
  • nuci
  • brânză pentru ras

Video

Citește și https://bucatedeprinsate.ro/2020/08/03/sfaturi-simple-de-pastrare-si-depozitare/

Foto: Ștefan Vartolomei pentru Imbold Nativ, festival de gastronomie la sat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This