Ce avem în casă și cum păstrăm în frigider?

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

1 STOC DE BAZĂ

Pentru toți cei care gătesc cu plăcere, este de folos să aibă întotdeauna câteva alimente în stoc. Astfel, pot să diversifice în mod creativ și sunt oricând pregătiți pentru o vizită spontană. Chiar și resturile pot fi folosite și readuse la viață.

2SE DEPOZITEAZĂ ÎN LOC USCAT

  • sare, de exemplu: sare de Slănic Prahova (cele de Bazna, Praid și Tura nefiind comestibile)
  • zahăr
  • diverse paste, de exemplu: tăiței, spaghete etc.
  • orez
  • mălai de porumb
  • leguminoase cu păstăi, de exemplu: linte, năut
  • ciuperci uscate, de exemplu: zbârciogi, hribi
  • fructe uscate, de exemplu: prune, mere, caise
  • cartofi
  • pesmet
  • miere
  • cafea
  • ceai
  • dulciuri, de exemplu: fursecuri, ciocolată
  • gustări pentru aperitiv, de exemplu: fistic, arahide, saleuri
  • fulgi de ovăz
  • pudră de cacao
  • praf de copt

3DELICATESE DIN CONSERVĂ ŞI BORCAN

  • zacuște, gemuri, diverse conserve de legume
  • roșii tăiate
  • murături de toate felurile, de exemplu:  castraveți murați
  • jeleuri și dulcețuri
  • siropuri

4GUSTUL CORECT

  • bulion, de exemplu: bulion de legume, bulion de carne (vită, pasăre)
  • oțet, de exemplu: oțet de mere, de vin alb, oțet de miere (mied)
  • ulei, de exemplu: ulei de floarea soarelui, de rapiță, de nuci
  • muștar, de exemplu: muștar fin, iute, cu boabe
  • suc de roșii, ketchup
  • condimente precum: sos de soia, alte sosuri artizanale
  • selecție de condimente, de exemplu: piper, boia, nucșoară

5PROASPĂT PENTRU FIECARE ZI

  • unt
  • ouă
  • smântână
  • lapte
  • legume
  • fructe
  • carne

6LA ÎNDEMÂNĂ ÎN CONGELATOR

  • legume
  • carne
  • pește
  • aluat
  • fructe de pădure
  • nuci
  • brânză pentru ras

Video

Citește și https://bucatedeprinsate.ro/2020/08/03/sfaturi-simple-de-pastrare-si-depozitare/

Foto: Ștefan Vartolomei pentru Imbold Nativ, festival de gastronomie la sat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This