Sfaturi simple de păstrare şi depozitare

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Cum se depozitează alimentele, pentru ca acestea să rămână comestibile și să nu își piardă aroma? Se recomandă să aveți mereu în casă un stoc de alimente neperisabile.

1 VERIFICĂ CE ŞI CÂT MAI ESTE

În borcan: Cereale & co.

Închideți bine pachetele desigilate, de exemplu de orez, paste, cereale și leguminoase cu păstăi, dar și  de faină, zahăr sau cafea sau transferați-le în cutii de stocare sau borcane. Astfel, conținutul rămâne uscat și apărat de dăunători mai mult timp. Puneți termenul de valabilitate și date despre preparare în borcan. Astfel veți avea o privire de ansamblu.

2PROTEJEAZĂ DE LUMINĂ ŞI PĂSTREAZĂ PROSPEŢIMEA

În cutia de metal: nuci și semințe.

În cazul nucilor și a semințelor, aveți grijă ca acestea să nu râncezească. De aceea, păstrați-le în recipiente bine închise, respectiv în ambalajul original. În acest caz, trebuie să fie conservate la loc întunecat, răcoros și uscat. Nucile pot fi și congelate – întregi sau măcinate.

3TERMEN DE VALABILITATE ÎNDELUNGAT

Doză și conserve: alimentele conservate în doze, precum ton, fasole sau boabe de porumb, rămân comestibile ani la rând.  

4PERFECT PENTRU RESTURI DE MÂNCARE

Alimentele începute (de exemplu brânză) pot fi împachetate din nou cu folie transparentă. Și recipientele de plastic sunt foarte practice pentru păstrare. Este important ca alimentele să nu se usuce și să nu preia mirosuri din frigider.

5TOATE ORDONATE

Cutii pentru sare și condimente: sarea și condimentele pot fi depozitate foarte bine într-un recipient bine închis, într-un loc uscat și ferit de lumină. Cel mai bine se păstrează într-o cutie pentru condimente și nu deasupra hotei – astfel, nu vor face cocoloașe. Condimentele și verdețurile ca pătrunjelul, arpagicul sau mărarul pot fi congelate.

6CUNOSCUT DIN BUCĂTĂRIA BUNICII

Borcan pentru conserve, dulcețuri și compoturi: dulcețurile făcute în casă pot fi păstrate un an de zile. Compotul rezistă trei până la patru săptămâni în frigider și chiar și borcanele deschise de dulceață, jeleu sau compot rezistă, în frigider, mai multe săptămâni. Borcanele de dulceață deschise se alterează mai greu, dacă se consumă din ele cu o lingură curată, de fiecare dată.

Video

Citește și https://bucatedeprinsate.ro/2020/08/03/informatii-despre-alimente-ce-inseamna-aceste-date/

Foto: Ștefan Vartolomei pentru Imbold Nativ, festival de gastronomie la sat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This