Sfaturi simple de păstrare şi depozitare

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Cum se depozitează alimentele, pentru ca acestea să rămână comestibile și să nu își piardă aroma? Se recomandă să aveți mereu în casă un stoc de alimente neperisabile.

1 VERIFICĂ CE ŞI CÂT MAI ESTE

În borcan: Cereale & co.

Închideți bine pachetele desigilate, de exemplu de orez, paste, cereale și leguminoase cu păstăi, dar și  de faină, zahăr sau cafea sau transferați-le în cutii de stocare sau borcane. Astfel, conținutul rămâne uscat și apărat de dăunători mai mult timp. Puneți termenul de valabilitate și date despre preparare în borcan. Astfel veți avea o privire de ansamblu.

2PROTEJEAZĂ DE LUMINĂ ŞI PĂSTREAZĂ PROSPEŢIMEA

În cutia de metal: nuci și semințe.

În cazul nucilor și a semințelor, aveți grijă ca acestea să nu râncezească. De aceea, păstrați-le în recipiente bine închise, respectiv în ambalajul original. În acest caz, trebuie să fie conservate la loc întunecat, răcoros și uscat. Nucile pot fi și congelate – întregi sau măcinate.

3TERMEN DE VALABILITATE ÎNDELUNGAT

Doză și conserve: alimentele conservate în doze, precum ton, fasole sau boabe de porumb, rămân comestibile ani la rând.  

4PERFECT PENTRU RESTURI DE MÂNCARE

Alimentele începute (de exemplu brânză) pot fi împachetate din nou cu folie transparentă. Și recipientele de plastic sunt foarte practice pentru păstrare. Este important ca alimentele să nu se usuce și să nu preia mirosuri din frigider.

5TOATE ORDONATE

Cutii pentru sare și condimente: sarea și condimentele pot fi depozitate foarte bine într-un recipient bine închis, într-un loc uscat și ferit de lumină. Cel mai bine se păstrează într-o cutie pentru condimente și nu deasupra hotei – astfel, nu vor face cocoloașe. Condimentele și verdețurile ca pătrunjelul, arpagicul sau mărarul pot fi congelate.

6CUNOSCUT DIN BUCĂTĂRIA BUNICII

Borcan pentru conserve, dulcețuri și compoturi: dulcețurile făcute în casă pot fi păstrate un an de zile. Compotul rezistă trei până la patru săptămâni în frigider și chiar și borcanele deschise de dulceață, jeleu sau compot rezistă, în frigider, mai multe săptămâni. Borcanele de dulceață deschise se alterează mai greu, dacă se consumă din ele cu o lingură curată, de fiecare dată.

Video

Citește și https://bucatedeprinsate.ro/2020/08/03/informatii-despre-alimente-ce-inseamna-aceste-date/

Foto: Ștefan Vartolomei pentru Imbold Nativ, festival de gastronomie la sat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This