Transilvania Gastronomică Festival

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Ayfer Cadir/ Ou

Când era mică, Ayfer Cadir gătea cu noroi și frunze în curtea bunicilor, iar acum coace maritozzo la Ou în fiecare dimineață...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Din 4-6 septembrie, la Transilvania Gastronomica urmează 12 ateliere doar despre pâine și patiserie.

Program 2020:

1.) Vineri, 04.09.2020

Listă master class – tematică pâine și patiserie

09:00 – 10:30
MC 1:    Mariana Stanciu (Sibiu Food Hub) / Aluaturi cu maia – Kitchen Tailors

11:00 – 12:30
MC 3:    Cornelia Popa (Liceul Terezianum) / Cereale integrale – Kitchen Tailors

13:00 – 14:30
MC 4:    Alexandra Macrea (Atelier Coobica Sibiu) / Tarte și quiche-uri – Coobica
MC 5:    Adrian Boscu (Casa de Oaspeti Cincșor) / Prăjitura Schaar – Sibiu Food Hub
MC 6:    Katharina Häni (Biofarmland Firiteaz) / Sortimente de făină istorică – Kitchen Tailors

15:00 – 16:30
MC 7:    Oana Coanta (Bistro De LArte Brasov) / Rețete cu pâine veche, resturi – Syndicat Gourmet
MC 8:    Doru Presăcan (Brutăria LaMuma Mândra) / Pâine tradițională – Sibiu Food Hub
MC 9:    Alexandru Popa (Max.TheOriginal) / Patiserie pentru restaurante – Max.TheOriginal
MC 2:    Oana Urdea & Dani Pop (She’s Green) / Lipie vegană și pâinici raw – Kitchen Tailors

17:00 – 18:30
MC 10: Ioan Bebeșelea (Syndicat Gourmet Sibiu) / Pâine cu maia – Syndicat Gourmet
MC 11: Alexandra Crăciun (Pinch of Salt Cluj) – Cum promovez pâinea și patiseria? Kitchen Tailors

18:00 – 19:00
MC 12: Radu Dumitrescu (Voila Bucuresti) / Pairing de pâine și vin –  Bistro Jules

Biletele pentru accesul individual la masterclass sunt online pe www.eat-local.ro si costă 100 lei/persoană/masterclass. În 2020 există și varianta unui abonament pentru accesul pe parcursul întregii zile.

Festivalul Transilvania Gastronomică este co-finanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.

Sâmbătă, 05.09.2020

10:00 Terroir trip în Țara Oltului

Excursie pentru bucătari și pasionați de gastronomie la poalele Făgărașului în Țara Oltului: brunch transilvănean cu degustare de produse și specialități locale. După-amiază vizite la producători: brânzărie cu degustare la Poienița și crescătoria de rațe la Cârțișoara.

19:00 Evenimente culinare – tasting menu
Restaurante participante: Syndicat Gourmet și Pasaj

Duminică, 06.09.2020

10:00 Terroir trip în Podișul Târnavelor

Excursie la Șeica Mică cu participare la un brunch cu produse locale în curtea bisericii fortificate. Degustare de vin și plimbare în vie tradițională. După-amiaza vizită la manufactura de cahle Teracota și atelierul de sticlă Stycle, ambele din Mediaș. Degustare de specialități locale și vinuri Ambrosi.

Înscrieri pentru cele două terroir-trips la adresa de e-mail cristian.cismaru@mytransylvania.ro

Mai multe detalii aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Interviu fulger cu Mihai Savu/ Acuarela Bistro

Mihai Savu este promotorul evenimentelor cu langoși de la Acuarela Bistro, gătește pentru oameni ceea ce îi place și lui să...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Interviu fulger cu Mihai Savu/ Acuarela Bistro

Mihai Savu este promotorul evenimentelor cu langoși de la Acuarela Bistro, gătește pentru oameni ceea ce îi place și lui să...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This