Din 4-6 septembrie, la Transilvania Gastronomica urmează 12 ateliere doar despre pâine și patiserie.

Program 2020:
1.) Vineri, 04.09.2020
Listă master class – tematică pâine și patiserie
09:00 – 10:30
MC 1: Mariana Stanciu (Sibiu Food Hub) / Aluaturi cu maia – Kitchen Tailors
11:00 – 12:30
MC 3: Cornelia Popa (Liceul Terezianum) / Cereale integrale – Kitchen Tailors
13:00 – 14:30
MC 4: Alexandra Macrea (Atelier Coobica Sibiu) / Tarte și quiche-uri – Coobica
MC 5: Adrian Boscu (Casa de Oaspeti Cincșor) / Prăjitura Schaar – Sibiu Food Hub
MC 6: Katharina Häni (Biofarmland Firiteaz) / Sortimente de făină istorică – Kitchen Tailors
15:00 – 16:30
MC 7: Oana Coanta (Bistro De LArte Brasov) / Rețete cu pâine veche, resturi – Syndicat Gourmet
MC 8: Doru Presăcan (Brutăria LaMuma Mândra) / Pâine tradițională – Sibiu Food Hub
MC 9: Alexandru Popa (Max.TheOriginal) / Patiserie pentru restaurante – Max.TheOriginal
MC 2: Oana Urdea & Dani Pop (She’s Green) / Lipie vegană și pâinici raw – Kitchen Tailors
17:00 – 18:30
MC 10: Ioan Bebeșelea (Syndicat Gourmet Sibiu) / Pâine cu maia – Syndicat Gourmet
MC 11: Alexandra Crăciun (Pinch of Salt Cluj) – Cum promovez pâinea și patiseria? Kitchen Tailors
18:00 – 19:00
MC 12: Radu Dumitrescu (Voila Bucuresti) / Pairing de pâine și vin – Bistro Jules
Biletele pentru accesul individual la masterclass sunt online pe www.eat-local.ro si costă 100 lei/persoană/masterclass. În 2020 există și varianta unui abonament pentru accesul pe parcursul întregii zile.
Festivalul Transilvania Gastronomică este co-finanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.
Sâmbătă, 05.09.2020
10:00 Terroir trip în Țara Oltului
Excursie pentru bucătari și pasionați de gastronomie la poalele Făgărașului în Țara Oltului: brunch transilvănean cu degustare de produse și specialități locale. După-amiază vizite la producători: brânzărie cu degustare la Poienița și crescătoria de rațe la Cârțișoara.
19:00 Evenimente culinare – tasting menu
Restaurante participante: Syndicat Gourmet și Pasaj
Duminică, 06.09.2020
10:00 Terroir trip în Podișul Târnavelor
Excursie la Șeica Mică cu participare la un brunch cu produse locale în curtea bisericii fortificate. Degustare de vin și plimbare în vie tradițională. După-amiaza vizită la manufactura de cahle Teracota și atelierul de sticlă Stycle, ambele din Mediaș. Degustare de specialități locale și vinuri Ambrosi.
Înscrieri pentru cele două terroir-trips la adresa de e-mail cristian.cismaru@mytransylvania.ro
Mai multe detalii aici.