Transilvania Gastronomică Festival

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Din 4-6 septembrie, la Transilvania Gastronomica urmează 12 ateliere doar despre pâine și patiserie.

Program 2020:

1.) Vineri, 04.09.2020

Listă master class – tematică pâine și patiserie

09:00 – 10:30
MC 1:    Mariana Stanciu (Sibiu Food Hub) / Aluaturi cu maia – Kitchen Tailors

11:00 – 12:30
MC 3:    Cornelia Popa (Liceul Terezianum) / Cereale integrale – Kitchen Tailors

13:00 – 14:30
MC 4:    Alexandra Macrea (Atelier Coobica Sibiu) / Tarte și quiche-uri – Coobica
MC 5:    Adrian Boscu (Casa de Oaspeti Cincșor) / Prăjitura Schaar – Sibiu Food Hub
MC 6:    Katharina Häni (Biofarmland Firiteaz) / Sortimente de făină istorică – Kitchen Tailors

15:00 – 16:30
MC 7:    Oana Coanta (Bistro De LArte Brasov) / Rețete cu pâine veche, resturi – Syndicat Gourmet
MC 8:    Doru Presăcan (Brutăria LaMuma Mândra) / Pâine tradițională – Sibiu Food Hub
MC 9:    Alexandru Popa (Max.TheOriginal) / Patiserie pentru restaurante – Max.TheOriginal
MC 2:    Oana Urdea & Dani Pop (She’s Green) / Lipie vegană și pâinici raw – Kitchen Tailors

17:00 – 18:30
MC 10: Ioan Bebeșelea (Syndicat Gourmet Sibiu) / Pâine cu maia – Syndicat Gourmet
MC 11: Alexandra Crăciun (Pinch of Salt Cluj) – Cum promovez pâinea și patiseria? Kitchen Tailors

18:00 – 19:00
MC 12: Radu Dumitrescu (Voila Bucuresti) / Pairing de pâine și vin –  Bistro Jules

Biletele pentru accesul individual la masterclass sunt online pe www.eat-local.ro si costă 100 lei/persoană/masterclass. În 2020 există și varianta unui abonament pentru accesul pe parcursul întregii zile.

Festivalul Transilvania Gastronomică este co-finanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.

Sâmbătă, 05.09.2020

10:00 Terroir trip în Țara Oltului

Excursie pentru bucătari și pasionați de gastronomie la poalele Făgărașului în Țara Oltului: brunch transilvănean cu degustare de produse și specialități locale. După-amiază vizite la producători: brânzărie cu degustare la Poienița și crescătoria de rațe la Cârțișoara.

19:00 Evenimente culinare – tasting menu
Restaurante participante: Syndicat Gourmet și Pasaj

Duminică, 06.09.2020

10:00 Terroir trip în Podișul Târnavelor

Excursie la Șeica Mică cu participare la un brunch cu produse locale în curtea bisericii fortificate. Degustare de vin și plimbare în vie tradițională. După-amiaza vizită la manufactura de cahle Teracota și atelierul de sticlă Stycle, ambele din Mediaș. Degustare de specialități locale și vinuri Ambrosi.

Înscrieri pentru cele două terroir-trips la adresa de e-mail cristian.cismaru@mytransylvania.ro

Mai multe detalii aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This