IȘLERUL – desertul-simbol al Brașovului

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Ișlerul devine desertul-simbol al Brașovului, un desert local, de găsit la restaurantele și cafenelele Breslei Cârciumarilor.

„Păstrăm rețeta de bază, dar ne diferențiem fiecare printr-un gust specific: IȘLERUL. E desertul pe care brașovenii îl știu de zeci de ani, cei doi biscuiți din aluat cu nucă și unt, lipiți cu cremă bună și acoperiți cu glazură de ciocolată. L-am ales ca desertul Breslei Cârciumarilor, ca element comun care să ne unească și identifice. Fiecare din noi l-a făcut cât mai asemănator cu el, cu restaurantul, bistroul, pub-ul, cafeneaua sau brutăria.”

Îl găsiți în Brașov, la membrii Breslei Cârciumarilor:

Bistro Albert

Bistro de l’Arte

Brutăria Simplu

La Ceaun

Croitoria de cafea

Deanes Irish Pub & Grill

Dei Frati

Gratar Urban

Next Door Restaurant

Opus 9

Pilvax

tekafe

Tipografia

Taverna Sarbului Brasov

Simone & fixelli

Luiza Tante Cofetarie & Patiserie Traditionala

Delicious Raw

Terroirs Boutique du Vin

La Vatra Ardealului

Artisan Bakery

Mai multe vești despre ișler și activitatea Breslei Cârciumarilor din Brașov aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This