Supă de roșii cu găluște de griș

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Rețetă de Adrian Boscu – Chef Cincșor, Transilvania

Ingrediente

Roșii de grădină ca. 2 kg

3 morcovi

½ de țelină

2 – 3 căței de usturoi

2 cepe albe

100 g de unt

2 fire de busuioc sau pătrunjel

supă clară de găină sau de legume

smântână grasă

Pentru găluște de griș

3 ouă

10 linguri de griș

Indicații

1Tăiați zarzavaturile în bucăți mai mari. Căliți-l în unt și adăugați roșiile tăiate ăn prealabil. Adăugați sare și puțin zahăr pentru a diminua aciditatea roșiilor. Fierbeți-le ½ oră. Cât timp fierbe,  pregătiți găluștele de griș. Le fierbeți în apă cu sare.

2Adăugați sare și puțin zahăr pentru a diminua aciditatea roșiilor. Fierbeți-le ½ oră. Cât timp fierbe,  pregătiți găluștele de griș. Le fierbeți în apă cu sare.

3Supa se pasează cu blenderul, se trece prin strecurătoare pentru a reține semințele de roșii.

4Dregeți supa cu smântână și asezonați-o cu sare și piper. Se servește cu găluștele de griș pregătite și cu busuioc sau pătrunjel.

Supa de rosii cu galuste Adrian Boscu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This