Rețetă de Adrian Boscu – Chef Cincșor, Transilvania
Ingrediente
Roșii de grădină ca. 2 kg
3 morcovi
½ de țelină
2 – 3 căței de usturoi
2 cepe albe
100 g de unt
2 fire de busuioc sau pătrunjel
supă clară de găină sau de legume
smântână grasă
Pentru găluște de griș
3 ouă
10 linguri de griș
Indicații
1Tăiați zarzavaturile în bucăți mai mari. Căliți-l în unt și adăugați roșiile tăiate ăn prealabil. Adăugați sare și puțin zahăr pentru a diminua aciditatea roșiilor. Fierbeți-le ½ oră. Cât timp fierbe, pregătiți găluștele de griș. Le fierbeți în apă cu sare.
2Adăugați sare și puțin zahăr pentru a diminua aciditatea roșiilor. Fierbeți-le ½ oră. Cât timp fierbe, pregătiți găluștele de griș. Le fierbeți în apă cu sare.
3Supa se pasează cu blenderul, se trece prin strecurătoare pentru a reține semințele de roșii.
4Dregeți supa cu smântână și asezonați-o cu sare și piper. Se servește cu găluștele de griș pregătite și cu busuioc sau pătrunjel.
