Supă de roșii cu găluște de griș

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Rețetă de Adrian Boscu – Chef Cincșor, Transilvania

Ingrediente

Roșii de grădină ca. 2 kg

3 morcovi

½ de țelină

2 – 3 căței de usturoi

2 cepe albe

100 g de unt

2 fire de busuioc sau pătrunjel

supă clară de găină sau de legume

smântână grasă

Pentru găluște de griș

3 ouă

10 linguri de griș

Indicații

1Tăiați zarzavaturile în bucăți mai mari. Căliți-l în unt și adăugați roșiile tăiate ăn prealabil. Adăugați sare și puțin zahăr pentru a diminua aciditatea roșiilor. Fierbeți-le ½ oră. Cât timp fierbe,  pregătiți găluștele de griș. Le fierbeți în apă cu sare.

2Adăugați sare și puțin zahăr pentru a diminua aciditatea roșiilor. Fierbeți-le ½ oră. Cât timp fierbe,  pregătiți găluștele de griș. Le fierbeți în apă cu sare.

3Supa se pasează cu blenderul, se trece prin strecurătoare pentru a reține semințele de roșii.

4Dregeți supa cu smântână și asezonați-o cu sare și piper. Se servește cu găluștele de griș pregătite și cu busuioc sau pătrunjel.

Supa de rosii cu galuste Adrian Boscu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This