Supă de roșii cu găluște de griș

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Rețetă de Adrian Boscu – Chef Cincșor, Transilvania

Ingrediente

Roșii de grădină ca. 2 kg

3 morcovi

½ de țelină

2 – 3 căței de usturoi

2 cepe albe

100 g de unt

2 fire de busuioc sau pătrunjel

supă clară de găină sau de legume

smântână grasă

Pentru găluște de griș

3 ouă

10 linguri de griș

Indicații

1Tăiați zarzavaturile în bucăți mai mari. Căliți-l în unt și adăugați roșiile tăiate ăn prealabil. Adăugați sare și puțin zahăr pentru a diminua aciditatea roșiilor. Fierbeți-le ½ oră. Cât timp fierbe,  pregătiți găluștele de griș. Le fierbeți în apă cu sare.

2Adăugați sare și puțin zahăr pentru a diminua aciditatea roșiilor. Fierbeți-le ½ oră. Cât timp fierbe,  pregătiți găluștele de griș. Le fierbeți în apă cu sare.

3Supa se pasează cu blenderul, se trece prin strecurătoare pentru a reține semințele de roșii.

4Dregeți supa cu smântână și asezonați-o cu sare și piper. Se servește cu găluștele de griș pregătite și cu busuioc sau pătrunjel.

Supa de rosii cu galuste Adrian Boscu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This