Tartă de mălai cu sfeclă, lime și maghiran

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Rețetă de Alexandra Bujeniță și Andrei Toader – Acuarela Bistro

Ingrediente pentru o tartă/ 8 felii

Pentru aluat

150 g făină

100 g mălai grișat

125 g unt 80 % grăsime

1 ou (doar gălbenușul)

un praf de sare

50 ml apă

Pentru umplutură

1.5 kg sfeclă

100-150 gr miere în funcție de dulceața sfeclei

zeama de la o jumătate de lămâie

1 gălbenuș pentru uns          

Lichior soc 50 ml

Lime și maghiran pentru servire

Indicații

1Amestecați făina, mălaiul, sarea cu untul rece și zdrobiți bine până devine un aluat fărâmicios. Adăugați gălbenușul și apa și amestecați până se formează aluatul. Apoi îl frământați bine pentru a se incorpora tot untul în făină. Aluatul trebuie lăsat la frigider jumătate de oră să se întărească puțin.

2În acest timp, pregătiți umplutura. Dați prin răzătoare sfecla, o puneți la foc mic într-o tigaie și când începe să fiarbă adăugați lichiorul de soc și sucul de lămâie și o lăsați să fiarbă bine până se înmoaie. Adăugați mierea și amestecați bine, gustați pentru a verifica textura sfeclei, opriți focul.

3Păstrați mai puțin de un sfert din aluat pentru fâșiile de deasupra tartei. Întindeți foaia cu multă răbdare (se fărâmițează foarte repede, dar este normal din cauza conținutului mare de unt) și o puneți în tava unsă cu unt. Perforați aluatul cu o furculiță și băgați la cuptor 180 C, 20 minute.

4Întindeți aluatul rămas și tăiați fâșii subțiri. Scoateți aluatul din cuptor, puneți umplutura, adăugați fâșiile deasupra pe care le ungeți cu gălbenuș de ou și mai lăsați la cuptor 10-15 minute până se rumenește.

O felie de tartă se servește cu jumătate de lime stors și frunze de maghiran proaspăt presărate pe toată suprafața.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This