Colinele Transilvaniei

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Ayfer Cadir/ Ou

Când era mică, Ayfer Cadir gătea cu noroi și frunze în curtea bunicilor, iar acum coace maritozzo la Ou în fiecare dimineață...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei se întinde pe una dintre cele mai mari arii protejate Natura 2000 din România, pentru păsări și pajiștile și fânețele cu arbori seculari. Cuprinsă între valea Târnavei Mari și cea a Oltului (între Sighișoara – Mediaș – Sibiu – Făgăraș – Rupea), Colinele Transilvaniei au o biodiversitate unică, dispărută din multe alte colțuri ale Europei, dar încă vie aici, în ultimul peisaj medieval autentic. Descoperă-i natura sălbatică, dar și oamenii cu povești despre bucate, meșteșug și istorie.

colinele transilvaniei


Descoperă în tihnă Colinele Transilvaniei la pas, pe bicicletă sau călare. Ai la dispoziție peste 500 de km de trasee marcate, ce te poartă din sat în sat – trebuie doar să te decizi pe care vrei să îl vizitezi. Harta este cu titlul informativ – pentru track-uri sau alte informații mai detaliate, intră pe colineletransilvaniei.ro.

colinele transilvaniei
https://www.colinele-transilvaniei.ro/
Sfaturi practice de la Colinele Transilvaniei
  • Planifică-ţi cu mare atenţie excursiile şi informează-te despre secţiunile pe care vrei să le parcurgi. 
  • Nu pleca la drum singur. Colinele Transilvaniei sunt mult mai interesante dacă le descoperi alături de prieteni.
  • Verifică întotdeauna condiţiile meteo.
  • Există porţiuni de traseu care pot deveni greu practicabile în perioade ploioase.
  • Adaptează-te în funcţie de capacităţile tale şi ale celorlalţi membri ai grupului.
  • Plimbarea în natură nu este un concurs sportiv. Conservă-ţi energia. Nu este nici o ruşine să te întorci din drum dacă simţi că traseul ales este peste puterile tale. Ai de unde alege ! 
  • Dacă vezi animale sălbatice, este recomandat să te îndepărtezi şi să nu le provoci. Nu uita! Noi suntem vizitatori la ele acasă.
    Evită deplasarea în pădure în perioada de vânătoare (octombrie – martie), dacă nu aveţi informaţii precise.
  • Traseele sunt recomandat a fi parcurse între lunile aprilie – septembrie.
    Atenţie la câinii de la stână. Este recomandată coborârea de pe bicicletă şi traversarea locului pe jos. În caz de nevoie, poţi folosi bicicleta sau rucsacul drept scut.
  • Ia cu tine echipament adecvat şi fii pregătit şi pentru vreme neprielnică: încălţăminte pentru drumeţie pe teren accidentat, pelerină de ploaie, haine impermeabile, sursă de apă, mâncare etc. Ai întotdeauna cu tine o mică trusă de prim ajutor, în caz de nevoie.
  • Este recomandat să pleci la drum cu o hartă detaliată a traseului la îndemână. Aşa vei ştii mai bine unde te afli la orice moment. Nu toate zonele au acoperire GSM.
  • Nu aprinde focul în zona de păşunat sau în pădure şi nu arunca ţigări aprinse.
  • Fii parte din păstrarea acestui peisaj unic, ia cu tine amintiri şi fotografii şi lasă cât mai puţine urme ale trecerii tale prin Colinele Transilvaniei – ia cu tine gunoiul, nu îl lăsa în pădure.


Colinele Transilvaniei este o inițiativă: Asociația Mioritics, Asociația Județeană de Turism Sibiu, WWF România, Fundația Mihai Eminescu Trust, Fundația ADEPT Transilvania, GAL Dealurile Târnavelor, GAL Microregiunea Hârtibaciu, GAL Podișul Mediașului, GAL Asociația Transilvană Brașov Nord, Asociația Monumentum, Fundația Biserici Fortificate, susținută de Asociația de Ecoturism din România, Fundația Româno-Americană și Fundația pentru Parteneriat.

Află mai multe pe https://en.colinele-transilvaniei.ro/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Interviu fulger cu Mihai Savu/ Acuarela Bistro

Mihai Savu este promotorul evenimentelor cu langoși de la Acuarela Bistro, gătește pentru oameni ceea ce îi place și lui să...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Interviu fulger cu Mihai Savu/ Acuarela Bistro

Mihai Savu este promotorul evenimentelor cu langoși de la Acuarela Bistro, gătește pentru oameni ceea ce îi place și lui să...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This