Tartă de bezea cu rabarbăr

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Rețetă de Mara Elena Oană – Slow Food Viscri / Viscri 32 – White Barn & Blue House

Pentru blat
7 gălbenușuri
18 linguri de zahăr
200g unt gras (peste 80%) la temperatura camerei
250g faină
1 vârf de cuțit praf de copt
1 praf de sare
aproximativ 10 tulpini rabarbăr curățat și tăiat cuburi mai mari

Pentru spumă
7 albușuri
350g zahăr
1 praf de sare

Indicații

Blat:

1 Se bat bine gălbenușurile cu zahăarul și cu praful de sare. Se adaugă untul.

2Când untul e incorportat, se adaugă făina și praful de copt și se amestecă până se omogenizează.

3Se pune în tavă, se adaugă deasupra rabarbărul și se coace pe jumătate la 170 grade celsius (cam 20-25 min).

4Se scoate din cuptor și se lasă la odihnit până se bate spuma.

Spuma:

1Se bat cele 7 albușuri cu praful de sare.

2Când sunt tari se adaugă progresiv zahărul și se bat până se dizolvă zahărul complet.

3Se întinde peste prajitură și se bagă din nou la cuptor la 170 g până ce spuma crește și se întărește deasupra (cam 20 min).

4 Nu se deschide cuptorul până nu e gata fiindca o sa cadă spuma!

Rețeta de mai sus face parte din cărticica „Bucate de prin sate”- ediția a II-a editată în 2020 cu sprijinul Admnistrației Fondului Cultural Național. Cărticica poate fi descărcată gratuit aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This