Tartă de bezea cu rabarbăr

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Rețetă de Mara Elena Oană – Slow Food Viscri / Viscri 32 – White Barn & Blue House

Pentru blat
7 gălbenușuri
18 linguri de zahăr
200g unt gras (peste 80%) la temperatura camerei
250g faină
1 vârf de cuțit praf de copt
1 praf de sare
aproximativ 10 tulpini rabarbăr curățat și tăiat cuburi mai mari

Pentru spumă
7 albușuri
350g zahăr
1 praf de sare

Indicații

Blat:

1 Se bat bine gălbenușurile cu zahăarul și cu praful de sare. Se adaugă untul.

2Când untul e incorportat, se adaugă făina și praful de copt și se amestecă până se omogenizează.

3Se pune în tavă, se adaugă deasupra rabarbărul și se coace pe jumătate la 170 grade celsius (cam 20-25 min).

4Se scoate din cuptor și se lasă la odihnit până se bate spuma.

Spuma:

1Se bat cele 7 albușuri cu praful de sare.

2Când sunt tari se adaugă progresiv zahărul și se bat până se dizolvă zahărul complet.

3Se întinde peste prajitură și se bagă din nou la cuptor la 170 g până ce spuma crește și se întărește deasupra (cam 20 min).

4 Nu se deschide cuptorul până nu e gata fiindca o sa cadă spuma!

Rețeta de mai sus face parte din cărticica „Bucate de prin sate”- ediția a II-a editată în 2020 cu sprijinul Admnistrației Fondului Cultural Național. Cărticica poate fi descărcată gratuit aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This