Tartă de bezea cu rabarbăr

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Rețetă de Mara Elena Oană – Slow Food Viscri / Viscri 32 – White Barn & Blue House

Pentru blat
7 gălbenușuri
18 linguri de zahăr
200g unt gras (peste 80%) la temperatura camerei
250g faină
1 vârf de cuțit praf de copt
1 praf de sare
aproximativ 10 tulpini rabarbăr curățat și tăiat cuburi mai mari

Pentru spumă
7 albușuri
350g zahăr
1 praf de sare

Indicații

Blat:

1 Se bat bine gălbenușurile cu zahăarul și cu praful de sare. Se adaugă untul.

2Când untul e incorportat, se adaugă făina și praful de copt și se amestecă până se omogenizează.

3Se pune în tavă, se adaugă deasupra rabarbărul și se coace pe jumătate la 170 grade celsius (cam 20-25 min).

4Se scoate din cuptor și se lasă la odihnit până se bate spuma.

Spuma:

1Se bat cele 7 albușuri cu praful de sare.

2Când sunt tari se adaugă progresiv zahărul și se bat până se dizolvă zahărul complet.

3Se întinde peste prajitură și se bagă din nou la cuptor la 170 g până ce spuma crește și se întărește deasupra (cam 20 min).

4 Nu se deschide cuptorul până nu e gata fiindca o sa cadă spuma!

Rețeta de mai sus face parte din cărticica „Bucate de prin sate”- ediția a II-a editată în 2020 cu sprijinul Admnistrației Fondului Cultural Național. Cărticica poate fi descărcată gratuit aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This