Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este doar hrană, ci și ritual, că gătitul ar trebui mereu precedat de buna intenție a folosirii ingredientelor. Bucuria mâncatului și respectul pentru fiecare îmbucătură sunt date de echilibrul datorat naturii și atenției pentru redescoperirea ingredientelor simple, locale.
Secretele gastronomiei transilvănene au fost tipărite într-o cărticică de bucate reinterpretate de Oana Irina Coantă – Slow Food Țara Bârsei / Bistro de l ‘Arte, Mara Oană – Viscri 32 – Blue House and White Barn Restaurant, Chef Melinda Teohari, Mama Gerda – Viscri 22, Tanti Vio – Viscri 125, chef Horia Șimon – Clubul Gastronomic Transilvan, chef Ioan Bebeșelea – Slow Food Sibiu, chef Daniel Joa – Slow Food Sibiu, Chef Mihai Toader – Fragmente, 2 Women Chefs – proiect culinar feminin.
Cărticica poate fi descărcată aici.