Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Ayfer Cadir/ Ou

Când era mică, Ayfer Cadir gătea cu noroi și frunze în curtea bunicilor, iar acum coace maritozzo la Ou în fiecare dimineață...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției din 2019.

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este doar hrană, ci și ritual, că gătitul ar trebui mereu precedat de buna intenție a folosirii ingredientelor. Bucuria mâncatului și respectul pentru fiecare îmbucătură sunt date de echilibrul datorat naturii și atenției pentru redescoperirea ingredientelor simple, locale.

Secretele gastronomiei transilvănene au fost tipărite într-o cărticică de bucate reinterpretate de Ioan Bebeșelea (Syndicat Gourmet, Sibiu), Gerda Gherghiceanu (Viscri 22), Oana Irina Coantă (Bistro de l Arte), Adrian Boscu (Cincșor Guesthouses), Mara Elena Oană (Viscri 32), Mihai Toader (Freelance chef), Horia Șimon (Clubul Gastronomic Transilvan), Joa Daniel (Slow Food Sibiu), Melinda Teohari (Paninaro București), Alexandra Bujeniță și Andrei Toader (Acuarela Bistro).

Cărticica poate fi descărcată aici.

Bucate de prin sate - editia 2

Cărticica poate fi descărcată aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Interviu fulger cu Mihai Savu/ Acuarela Bistro

Mihai Savu este promotorul evenimentelor cu langoși de la Acuarela Bistro, gătește pentru oameni ceea ce îi place și lui să...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Interviu fulger cu Mihai Savu/ Acuarela Bistro

Mihai Savu este promotorul evenimentelor cu langoși de la Acuarela Bistro, gătește pentru oameni ceea ce îi place și lui să...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This