Interviu fulger cu Radu Ionescu/ Kaiamo

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Un interviu fulger despre cum schimbă lumea printr-o farfurie de mâncare, care e testul pentru prima zi de lucru la Kaiamo și cum laptele de pasăre și pâinea cu smântână grasă sunt preferatele lui Radu Ionescu.

Ce voiai să fii când erai mic?

Gunoier. Da, știu. Atât de ciudat eram. Mi se părea fascinant să stai agățat toată ziua de acel camion și să ai salopeta verde. Don’t ask. 

Când a apărut pasiunea pentru gătit?

În anii facultății, când studiam la Londra. Atunci a intervenit obsesia. Cred că pasiunea era de mult în suflet și în minte, însă niciodată nu apăruse scânteia să o pornească într-un mod atât de brusc.

Cine gătea cel mai bine la tine în familie?

Bobo, bunica mea. Apogeu al răsfățului meu culinar. 

Care sunt rețetele tale preferate? Ce îți place ție să mănânci?

Lapte de pasăre, everyone knows that. Apoi, pâine caldă cu smântână grasă. Sau foie gras în tigaie. Un om al extremelor. Mă accept așa cum sunt.

Ce nu îți place să gătești? De ce?

Ciorbe, sarmale, piftie, drob, umpluturi. Știu că niciodată nu aș reuși să am rezultatul final al lui Bobo. Și teama de propria imperfecțiune din șablonul subconștientului îmi oferă aceste rețineri. 

Ce crezi că ar trebui să știe oamenii care mănâncă la Kaiamo?

Că suntem o familie și o mână de copii care doresc să schimbe lumea printr-o simplă farfurie de mâncare.

O întâmplare haioasă cu clienți.

Nu aveam pui în meniu. Au insistat. De 5 ori. Am luat KFC de langa noi. Am servit pui. În galeată de KFC. They enjoyed it. :))

O întâmplare haioasă cu angajați.

Prima zi de lucru în bucătărie pentru cei la început de drum. Toți sunt rugați să aducă “borcanul cu gust” din frigider. Toți îl caută. Mult. Foarte mult timp.

Recomandă o carte pentru pasionații de gătit/ sau un chef.

Anthony Bourdain – “Kitchen Confidential”, Marco Pierre White – “Devil in the kitchen”. It doesn’t get better than these 2.

2 sfaturi pentru o lume mai bună.

1. Risipa alimentară este o lipsă de imaginație. 2. Don’t overcook the meat.

Bucătăria românească în 3 preparate.

Bunici, părinți, copii. Bucătăria românească este definită de familie, de obiceiuri, religioase sau sociale, de cultură și tradiție. Toate astea influențate puternic de regiunile țării precum și de popoarele care au străbătut aceste meleaguri de-a lungul istoriei. Influențe, rețete, tehnici, preparate. Toate un subiect de dispută sau analiză mult prea vehementă. De către prea mulți bucătari vocali. 

CHESTIONAR


La ora 7 seara sunt în bucătărie. La muncă. Întotdeauna.

Mirosul meu preferat din bucătărie este de vinete coapte pe plită.

Am descoperit că e mai complicat să fii antreprenor decât bucătar.

Locul meu preferat din casă este patul. Ne vedem destul de rar.

Mâncarea mea preferată este lapte de pasăre. 

Băutura mea preferată este iaurtul de baut Danone. 1 pe zi, înainte de culcare.

Când ies „în oraș”, ajung la cinema. Sau shaorma, la 1 dimineața, după dinner service.

Animalele mele de casă sunt Kobe. Golden retriever with a golden heart.

Interviu de Alexandra Bujeniță 
Foto: arhiva Radu Ionescu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This