Interviu fulger cu Radu Ionescu/ Kaiamo

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Un interviu fulger despre cum schimbă lumea printr-o farfurie de mâncare, care e testul pentru prima zi de lucru la Kaiamo și cum laptele de pasăre și pâinea cu smântână grasă sunt preferatele lui Radu Ionescu.

Ce voiai să fii când erai mic?

Gunoier. Da, știu. Atât de ciudat eram. Mi se părea fascinant să stai agățat toată ziua de acel camion și să ai salopeta verde. Don’t ask. 

Când a apărut pasiunea pentru gătit?

În anii facultății, când studiam la Londra. Atunci a intervenit obsesia. Cred că pasiunea era de mult în suflet și în minte, însă niciodată nu apăruse scânteia să o pornească într-un mod atât de brusc.

Cine gătea cel mai bine la tine în familie?

Bobo, bunica mea. Apogeu al răsfățului meu culinar. 

Care sunt rețetele tale preferate? Ce îți place ție să mănânci?

Lapte de pasăre, everyone knows that. Apoi, pâine caldă cu smântână grasă. Sau foie gras în tigaie. Un om al extremelor. Mă accept așa cum sunt.

Ce nu îți place să gătești? De ce?

Ciorbe, sarmale, piftie, drob, umpluturi. Știu că niciodată nu aș reuși să am rezultatul final al lui Bobo. Și teama de propria imperfecțiune din șablonul subconștientului îmi oferă aceste rețineri. 

Ce crezi că ar trebui să știe oamenii care mănâncă la Kaiamo?

Că suntem o familie și o mână de copii care doresc să schimbe lumea printr-o simplă farfurie de mâncare.

O întâmplare haioasă cu clienți.

Nu aveam pui în meniu. Au insistat. De 5 ori. Am luat KFC de langa noi. Am servit pui. În galeată de KFC. They enjoyed it. :))

O întâmplare haioasă cu angajați.

Prima zi de lucru în bucătărie pentru cei la început de drum. Toți sunt rugați să aducă “borcanul cu gust” din frigider. Toți îl caută. Mult. Foarte mult timp.

Recomandă o carte pentru pasionații de gătit/ sau un chef.

Anthony Bourdain – “Kitchen Confidential”, Marco Pierre White – “Devil in the kitchen”. It doesn’t get better than these 2.

2 sfaturi pentru o lume mai bună.

1. Risipa alimentară este o lipsă de imaginație. 2. Don’t overcook the meat.

Bucătăria românească în 3 preparate.

Bunici, părinți, copii. Bucătăria românească este definită de familie, de obiceiuri, religioase sau sociale, de cultură și tradiție. Toate astea influențate puternic de regiunile țării precum și de popoarele care au străbătut aceste meleaguri de-a lungul istoriei. Influențe, rețete, tehnici, preparate. Toate un subiect de dispută sau analiză mult prea vehementă. De către prea mulți bucătari vocali. 

CHESTIONAR


La ora 7 seara sunt în bucătărie. La muncă. Întotdeauna.

Mirosul meu preferat din bucătărie este de vinete coapte pe plită.

Am descoperit că e mai complicat să fii antreprenor decât bucătar.

Locul meu preferat din casă este patul. Ne vedem destul de rar.

Mâncarea mea preferată este lapte de pasăre. 

Băutura mea preferată este iaurtul de baut Danone. 1 pe zi, înainte de culcare.

Când ies „în oraș”, ajung la cinema. Sau shaorma, la 1 dimineața, după dinner service.

Animalele mele de casă sunt Kobe. Golden retriever with a golden heart.

Interviu de Alexandra Bujeniță 
Foto: arhiva Radu Ionescu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This