Cină cu Brâncuși la Acuarela Bistro

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Sâmbătă, 19 februarie, de la 19:00, a avut loc o Cină specială cu Brâncuși! De ziua de naștere a artistului, echipa de la Acuarela a pregătit o cină cu ce îi plăcea lui să mănânce.

Au cercetat puțin apetitul culinar al artistului, s-au inspirat în stilul lor de la olteni și de la francezi și au ajuns la următoarele concluzii:
– Mânca de cele mai multe ori acasă și își gătea singur
– Îi plăcea mâncarea ușoară, nu foarte grasă
– Nelipsită de la fiecare masă de acasă – mămăliga
– Avea în fiecare săptămână zile lacto-vegetariene
– Dintre preparatele franțuzești prefera foie gras și Oeufs à la neige
– Mânca rar carne, dar preferatul lui era Mușchiul de porc la frigare, împănat cu slănină și usturoi, tras prin mălai

MENIU – CINĂ CU BRÂNCUȘI

Antreu
Mămăligă coaptă cu brânză maturată de Horezu, ceapă verde și țuică la gheață
Gustarică
Ficat de gâscă cu pelin, murături și parmezan de mămăligă
sau
(VEGETARIAN) Ghiveci oltenesc cu pelin, murături și parmezan de mămăligă
Zeamă
Ciorbă oltenească de legume cu tăiței de casă, smântână și ardei iut
Fel principal
Mușchi de porc la frigare, împănat cu slănină și usturoi, tras prin mălai și cremă de mămăliguță
sau
(VEGETARIAN) Chifteluțe de dovlecei cu brânză maturată de Horezu și cremă de mămăliguță
Desert
Mămăligă dulce infuzată în lapte de crăițe, măghiran și mușețel cu lapte de pasăre


Surse:
Petre Pandrea, „Brâncuși. Amintiri și exegeze”, editura Meridiane, București, 1967
Petre Comarnescu „Brâncuși” Editura Meridiane, 1972
Vintilă Rusu Şirianu, „Vinurile lor….”, București, 1969

Ilustrație: Andrei Argaetic
Fotografii: Ștefan Vartolomei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This