Interviu fulger cu Ioan Bebeșelea/ Mancurry

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Un arheolog al bucătăriei care a început cu linsul cremelor rămase prin vase, curățat cartofi și gătit studențește. E puțin cârcotaș la mâncare, dar mănâncă orice și nu refuză niciodată ceva nou. Un interviu fulger cu Ioan Bebeșelea.

Ce voiai să fii când erai mic?

Prima meserie la care m-am gândit serios a fost cea de arheolog. Îmi plăcea imaginea din filme și îmbina perfect două lucruri care îmi plăceau: natura și istoria.


Când a apărut pasiunea pentru gătit?

În jurul gătitului am fost cam tot timpul, de la linsul cremelor rămase prin vase, curățat cartofi și alte munci mai simple și oarecum întotdeauna am gătit așa mai „studențește”. Să gătesc mai serios m-am apucat relativ târziu, după 25 de ani și surprinzător, ce găteam era apreciat, așa mi s-a dezvoltat pasiunea.


Cine gătea cel mai bine la tine în familie?

La mine în familie, fiind patru copii plus verișori și prieteni care ne vizitau se gătea mult, responsabile erau mama mea și sora mea cea mai mare Violeta. Mama mea crescută la țară, fiind și cea mai mare din patru frați gătea de mică și era o gospodină pricepută, dar sora mea Violeta gătea și mai bine, și cred ca încă gătește cel mai bine din familie.


Care sunt rețetele tale preferate? Ce îți place ție să mănânci?

Nu sunt o persoană pretențioasă (doar cârcotaș) mănânc absolut orice și nu refuz niciodată ceva nou, dar preferatele mele absolute sunt: Pâinea cu unt și sare de mină, Ciorba de berken (ciorbă acră cu afumătură și tarhon) și cartofii „franțuzești” pe care pot să ii mănânc în neștire.


Ce nu îți place să gătești? De ce?

În special AVOCADO pentru că mi se pare că reprezintă ipocrizia dietelor și a teoriilor vegane/vegetariene și în general mă feresc de ingredientele foarte la modă și comode folosite de către majoritatea pentru a ascunde preparate mediocre (vită de „firmă”, trufe, etc).

Ce crezi că ar trebui să știe oamenii care mănâncă la Mancurry?

Păi cred că ar trebui să știe că mâncarea nu are cum să fie ca în India, iar gastronomia lor este atât de diversă încât poți găti orice produs dorești.


Recomandă o carte pentru pasionații de gătit/ sau un chef.

Asta e complicat, depinde de ce dorești să faci și de nivelul tău, dar cred ca ar trebui musai să ai cartea/cărțile lui Radu Anton Roman și una de tehnici de bază.

2 sfaturi pentru o lume mai bună.

Nu-ți umple farfuria, mănîncă tot din farfurie!

Bucătăria românească în 3 preparate.

Ciorbe, tocănuri și mămăligi.


CHESTIONAR
La ora 7 seara  sunt în bucătărie, mă apuc de curățenie.
Mirosul meu preferat din bucătărie este de cimbru și usturoi prăjite în unt.
Am descoperit că nimic nu e așa simplu precum pare.
Locul meu preferat din casă este … nu am așa ceva.
Mâncarea mea preferată este pâinea cu unt.
Băutura mea preferată este berea sour.
Când ies „în oraș”, ajung la taproom-u din Traian sau vreun restaurant.
Animalele mele de casă nu sunt.

Interviu de Alexandra Bujeniță
Foto: instagram @mancurrytm 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This