Interviu fulger cu Horia Șimon/ Clubul gastronomic transilvan

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Un bucătar care face mâncare cinstită în șură pe baloți de paie și căruia îi e tot timpul poftă de papanași fierți. Un interviu fulger cu Horia Șimon de la Clubul gastronomic transilvan.

Ce voiai să fii când erai mic?

Marco Polo, până pe la 5 ani, Batman până pe la 10 și apoi pubertatea m-a debusolat.

Când a apărut pasiunea pentru gătit?

Am fost gourmand dintotdeauna, de mic eram prin oalele mamei și apoi prin bucătăria restaurantului nostru.

Cine gătea cel mai bine la tine în familie?

Din familia restrânsă – mama. Din familia lărgită – mama, mătușa Rita și bunica Sandrina.

Care sunt rețetele tale preferate? Ce îți place ție să mănânci?

Mănânc cam orice, mai nou multă supă de pui cu tăiței, paste amatriciana și mai tot timpul mi-e poftă de papanași fierți.

Ce nu îți place să gătești? De ce?

Nu prea fac mofturi, pentru clienți gătesc orice, pentru mine, depinde de stare, de poftă și de vinul pe care-l am în casă. Dar ca să-ți răspund, ar fi sushi. Chiar dacă nu pare că gătești mult, e mult prep de făcut și de vreo câțiva ani nu mai am chef să fac, așa că-mi comand când mi-e poftă.


Ce crezi că ar trebui să știe oamenii care mănâncă la Clubul Gastronomic Transilvan?

Că facem mâncare cinstită, că e bine să știe exact unde vin și că la un event în șură pe baloți de paie nu o să facem fain daining, pentru treaba asta avem o locație specială.

O întâmplare haioasă cu clienți.

Cred că în Bistrița am avut parte de toate situațiile posibile: clienți care cereau la cameră să ajungă mai repede sushi-ul că ultima dată a ajuns rece și își comandau homar doar să-i facă poze pentru că nu știau să-l mănânce.

O întâmplare haioasă cu angajați.

Mai degrabă una cu colegi tot din negura vremurilor, din cauza barierei lingvistice internaționale, întotdeauna aveam vreun ospătar care cerea platou cu brânzeturi care să conțină mai multe tipuri de brânză de tip brie, gorgonzola, anșoa.

Recomandă o carte pentru pasionații de gătit/ sau un chef.

Radu Anton Roman Poveștile bucătăriei românești.

2 sfaturi pentru o lume mai bună.

Cred că lumea niciodată nu a fost mai bună în toată istoria speciei noastre, ideea e cum te poziționezi tu, cum vrei tu să o vezi. Eu îs mulțumit grozav de tare de cum și ceea ce trăiesc.

Bucătăria românească în 3 preparate.

Zamă (oricare), mămăligă (în orice fel) și cozonac cu nucă.

CHESTIONAR

La ora 7 seara sunt acasă.
Mirosul meu preferat din bucătărie este de ceapă călită.
Am descoperit că-mi plac mai mult animalele decât oamenii.
Locul meu preferat din casă este … depinde de situație.
Mâncarea mea preferată este … nu am una.
Băutura mea preferată este vinul și ginul.
Când ies „în oraș”, ajung la concluzia că mai bine nu ieșeam.
Animalele mele de casă sunt un câine roșcat și un mâț tărcat, la bloc și 4 cățele pestrițe de ciobănesc mioritic, la casa de la munte.

Interviu de Alexandra Bujeniță
Foto: arhiva Horia Șimon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This