Interviu fulger cu Horia Șimon/ Clubul gastronomic transilvan

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Un bucătar care face mâncare cinstită în șură pe baloți de paie și căruia îi e tot timpul poftă de papanași fierți. Un interviu fulger cu Horia Șimon de la Clubul gastronomic transilvan.

Ce voiai să fii când erai mic?

Marco Polo, până pe la 5 ani, Batman până pe la 10 și apoi pubertatea m-a debusolat.

Când a apărut pasiunea pentru gătit?

Am fost gourmand dintotdeauna, de mic eram prin oalele mamei și apoi prin bucătăria restaurantului nostru.

Cine gătea cel mai bine la tine în familie?

Din familia restrânsă – mama. Din familia lărgită – mama, mătușa Rita și bunica Sandrina.

Care sunt rețetele tale preferate? Ce îți place ție să mănânci?

Mănânc cam orice, mai nou multă supă de pui cu tăiței, paste amatriciana și mai tot timpul mi-e poftă de papanași fierți.

Ce nu îți place să gătești? De ce?

Nu prea fac mofturi, pentru clienți gătesc orice, pentru mine, depinde de stare, de poftă și de vinul pe care-l am în casă. Dar ca să-ți răspund, ar fi sushi. Chiar dacă nu pare că gătești mult, e mult prep de făcut și de vreo câțiva ani nu mai am chef să fac, așa că-mi comand când mi-e poftă.


Ce crezi că ar trebui să știe oamenii care mănâncă la Clubul Gastronomic Transilvan?

Că facem mâncare cinstită, că e bine să știe exact unde vin și că la un event în șură pe baloți de paie nu o să facem fain daining, pentru treaba asta avem o locație specială.

O întâmplare haioasă cu clienți.

Cred că în Bistrița am avut parte de toate situațiile posibile: clienți care cereau la cameră să ajungă mai repede sushi-ul că ultima dată a ajuns rece și își comandau homar doar să-i facă poze pentru că nu știau să-l mănânce.

O întâmplare haioasă cu angajați.

Mai degrabă una cu colegi tot din negura vremurilor, din cauza barierei lingvistice internaționale, întotdeauna aveam vreun ospătar care cerea platou cu brânzeturi care să conțină mai multe tipuri de brânză de tip brie, gorgonzola, anșoa.

Recomandă o carte pentru pasionații de gătit/ sau un chef.

Radu Anton Roman Poveștile bucătăriei românești.

2 sfaturi pentru o lume mai bună.

Cred că lumea niciodată nu a fost mai bună în toată istoria speciei noastre, ideea e cum te poziționezi tu, cum vrei tu să o vezi. Eu îs mulțumit grozav de tare de cum și ceea ce trăiesc.

Bucătăria românească în 3 preparate.

Zamă (oricare), mămăligă (în orice fel) și cozonac cu nucă.

CHESTIONAR

La ora 7 seara sunt acasă.
Mirosul meu preferat din bucătărie este de ceapă călită.
Am descoperit că-mi plac mai mult animalele decât oamenii.
Locul meu preferat din casă este … depinde de situație.
Mâncarea mea preferată este … nu am una.
Băutura mea preferată este vinul și ginul.
Când ies „în oraș”, ajung la concluzia că mai bine nu ieșeam.
Animalele mele de casă sunt un câine roșcat și un mâț tărcat, la bloc și 4 cățele pestrițe de ciobănesc mioritic, la casa de la munte.

Interviu de Alexandra Bujeniță
Foto: arhiva Horia Șimon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This