Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A învățat să gătească de la străbunica lui – Anika, îi place mirosul de pâine caldă și nu îi place când oamenii comandă mai mult decât pot să mănânce.

Ce voiai să fii când erai mic?

Când eram mic voiam să fiu aviator, crescut la țară eram fascinat de avioanele de pe cer. Apoi mai târziu mi-am dorit să fiu brutar, gelos pe popularitatea omului care aducea pâinea caldă la magazinul din sat.

Când a apărut pasiunea pentru gătit?

Pasiunea adevarată a apărut târziu, lucram deja în bucătărie de câțiva ani. S-a întâmplat în Berlin, în 2014, la Restaurantul Les Solistes, în cadrul hotelului Waldorf Astoria.

Cine gătea cel mai bine la tine în familie?

Străbunica, Anika.

Care sunt rețetele tale preferate? Ce îți place ție să mănânci?

Sunt atât de multe încât nu aș putea alege ceva, mănânc orice, sunt lipsit de pretenții când vine vorba de mâncare. Din respect, cât și din curiozitate.

Ce nu îți place să gătești? De ce?

Nu îmi place să gătesc atunci când o masă comandă prea multă mâncare și știu sigur că nu o pot mânca. 

Ce crezi că ar trebui să știe oamenii care mănâncă la Anika?

Oamenii care vin la Anika ar trebui să știe că facem totul cu dragoste și cu ambiție.

O întâmplare haioasă cu angajați.

Aveam pauza între prânz și cină și, înainte de cină, la ora stabilită trebuia să fim înapoi iar un coleg nu a mai ajuns. L-am sunat, l-am căutat peste tot, nimeni nu știa nimic. A venit 2 ore mai târziu în plin service. Îl luase somnul în vestiar acoperit de geci și tunici, avusese omul o noapte lungă înainte.

Recomandă o carte pentru pasionații de gătit/ sau un chef.

Deși am foarte multe cărți de gătit/ gastronomie, pe mine m-au ajutat cel mai mult cărțile despre pâine și brutărie: „Flour, Water, Salt, Yeast” ar fi una, sau „Tartine Bread” alta.

2 sfaturi pentru o lume mai bună.

Cam greu de făcut asta, dar hai să încerc: Consider că fiecare construiește o lume mai bună atunci când face ce îi place.

Bucătăria românească în 3 preparate.

Coococi pe plită, mămăliga și ciorba de lobodă (rece).

CHESTIONAR 

La ora 7 seara  sunt în…bucătărie.

Mirosul meu preferat din bucătărie este…pâine caldă.

Am descoperit că…am rezultate mai bune când am grijă de mine atât mental cât și fizic.

Locul meu preferat din casă este…la masă.

Mâncarea mea preferată este…ciorba de burtă.

Băutura mea preferată este…apa.

Când ies „în oraș”, ajung la…fix.

Animalele mele de casă sunt…nu am.

Interviu de Alexandra Bujeniță
Fotografii: Alexandru Dumitru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This