Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce borșuri moldovenești, ciorbă de perișoare, ciulama, pârjoale moldovenești, mâncărica de ardei copți cu conopidă si smântână, castraveți murați, griș cu lapte, gomboți, papanași plini de brânză, slănina afumată și lista poate continua. E inspirat de mama lui în mâncarea pe care o gătește și îi place să facă oaspeții să se simtă ca acasă. Are o colaborare de tip research-development cu Fork Ana Tower și Gastrolab.

Ce voiai să fii când erai mic?

Karateka.

Când a apărut pasiunea pentru gătit?

Pasiunea pentru gătit a apărut încă de când eram mic, influențat de mâncarea delicioasă gătită de mama. 

Cine gătea cel mai bine la tine în familie?

Mama. Am foarte multe dish-uri inspirate de gustul mâncării pe care o mâncam când eram mic. 

Care sunt rețetele tale preferate? Ce îți place ție să mănânci?

M-am gândit foarte mult la răspunsul asta. Îmi cam place orice și îmi este greu sa aleg.  Borșurile moldovenești, ciorba de perișoare, ciulamaua, pârjoalele moldovenești, mâncărica de ardei copți cu conopidă si smântână, castraveții murați, grișul cu lapte, gomboții, papanașii plini de brânză. Pizza pentru care am o obsesie de când sunt mic (mâncam și mă uitam la țestoasele ninja, și acum când sunt acasă fac săptămânal sau chiar de două ori pe săptămână), slănina afumată nu îmi lipsește niciodată din frigider. 

Ce nu îți place să gătești? De ce?

Îmi place sa gătesc orice. Sunt curios. Îmi place să experimentez și să ies din bula mea. 

Ce crezi că ar trebui să știe oamenii care mănâncă la tine în bucatarie?

Ar trebui să știe că ne bucurăm de oaspeți și că ne dorim să se simtă ca acasă. 

O întâmplare haioasă cu clienți.

Acum ceva ani, au cerut niște oaspeți ca tartarul de vită să fie bine făcut/gătit. 

O întâmplare haioasă cu angajați/colegi.

Izbit în ușă de sticlă.

Recomandă o carte pentru pasionații de gătit/ sau un chef.

A Book of ideas  de Cristian F. Puglisi.

2 sfaturi pentru o lume mai bună.

Să ne punem mai des în locul celuilalt. Să facem ce ne place. 

Bucătăria românească în 3 preparate.

Borș, sarmale, mămăligă. 

CHESTIONAR

La ora 7 seara  sunt în… stare de orice:) 

Mirosul meu preferat din bucătărie este… cel de usturoi prăjit și borș. 

Am descoperit că…România are valoare culinară.

Locul meu preferat din casă este…bucătăria. 

Mâncarea mea preferată este…pizza.

Băutura mea preferată este…apa de izvor. 

Când ies „în oraș”, ajung la…Soro Lume. 

Animalele mele de casă sunt…Boris, Jazz și Gruia. Cei mai frumoși motani. 🙂 

Interviu de Alexandra Bujeniță
Fotografii: Andrei Chelaru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This