Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce borșuri moldovenești, ciorbă de perișoare, ciulama, pârjoale moldovenești, mâncărica de ardei copți cu conopidă si smântână, castraveți murați, griș cu lapte, gomboți, papanași plini de brânză, slănina afumată și lista poate continua. E inspirat de mama lui în mâncarea pe care o gătește și îi place să facă oaspeții să se simtă ca acasă. Are o colaborare de tip research-development cu Fork Ana Tower și Gastrolab.
Ce voiai să fii când erai mic?
Karateka.

Când a apărut pasiunea pentru gătit?
Pasiunea pentru gătit a apărut încă de când eram mic, influențat de mâncarea delicioasă gătită de mama.
Cine gătea cel mai bine la tine în familie?
Mama. Am foarte multe dish-uri inspirate de gustul mâncării pe care o mâncam când eram mic.
Care sunt rețetele tale preferate? Ce îți place ție să mănânci?
M-am gândit foarte mult la răspunsul asta. Îmi cam place orice și îmi este greu sa aleg. Borșurile moldovenești, ciorba de perișoare, ciulamaua, pârjoalele moldovenești, mâncărica de ardei copți cu conopidă si smântână, castraveții murați, grișul cu lapte, gomboții, papanașii plini de brânză. Pizza pentru care am o obsesie de când sunt mic (mâncam și mă uitam la țestoasele ninja, și acum când sunt acasă fac săptămânal sau chiar de două ori pe săptămână), slănina afumată nu îmi lipsește niciodată din frigider.
Ce nu îți place să gătești? De ce?
Îmi place sa gătesc orice. Sunt curios. Îmi place să experimentez și să ies din bula mea.
Ce crezi că ar trebui să știe oamenii care mănâncă la tine în bucatarie?
Ar trebui să știe că ne bucurăm de oaspeți și că ne dorim să se simtă ca acasă.
O întâmplare haioasă cu clienți.
Acum ceva ani, au cerut niște oaspeți ca tartarul de vită să fie bine făcut/gătit.
O întâmplare haioasă cu angajați/colegi.
Izbit în ușă de sticlă.
Recomandă o carte pentru pasionații de gătit/ sau un chef.
A Book of ideas de Cristian F. Puglisi.
2 sfaturi pentru o lume mai bună.
Să ne punem mai des în locul celuilalt. Să facem ce ne place.
Bucătăria românească în 3 preparate.
Borș, sarmale, mămăligă.
CHESTIONAR
La ora 7 seara sunt în… stare de orice:)
Mirosul meu preferat din bucătărie este… cel de usturoi prăjit și borș.
Am descoperit că…România are valoare culinară.
Locul meu preferat din casă este…bucătăria.
Mâncarea mea preferată este…pizza.
Băutura mea preferată este…apa de izvor.
Când ies „în oraș”, ajung la…Soro Lume.
Animalele mele de casă sunt…Boris, Jazz și Gruia. Cei mai frumoși motani. 🙂
Interviu de Alexandra Bujeniță Fotografii: Andrei Chelaru