Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce borșuri moldovenești, ciorbă de perișoare, ciulama, pârjoale moldovenești, mâncărica de ardei copți cu conopidă si smântână, castraveți murați, griș cu lapte, gomboți, papanași plini de brânză, slănina afumată și lista poate continua. E inspirat de mama lui în mâncarea pe care o gătește și îi place să facă oaspeții să se simtă ca acasă. Are o colaborare de tip research-development cu Fork Ana Tower și Gastrolab.

Ce voiai să fii când erai mic?

Karateka.

Când a apărut pasiunea pentru gătit?

Pasiunea pentru gătit a apărut încă de când eram mic, influențat de mâncarea delicioasă gătită de mama. 

Cine gătea cel mai bine la tine în familie?

Mama. Am foarte multe dish-uri inspirate de gustul mâncării pe care o mâncam când eram mic. 

Care sunt rețetele tale preferate? Ce îți place ție să mănânci?

M-am gândit foarte mult la răspunsul asta. Îmi cam place orice și îmi este greu sa aleg.  Borșurile moldovenești, ciorba de perișoare, ciulamaua, pârjoalele moldovenești, mâncărica de ardei copți cu conopidă si smântână, castraveții murați, grișul cu lapte, gomboții, papanașii plini de brânză. Pizza pentru care am o obsesie de când sunt mic (mâncam și mă uitam la țestoasele ninja, și acum când sunt acasă fac săptămânal sau chiar de două ori pe săptămână), slănina afumată nu îmi lipsește niciodată din frigider. 

Ce nu îți place să gătești? De ce?

Îmi place sa gătesc orice. Sunt curios. Îmi place să experimentez și să ies din bula mea. 

Ce crezi că ar trebui să știe oamenii care mănâncă la tine în bucatarie?

Ar trebui să știe că ne bucurăm de oaspeți și că ne dorim să se simtă ca acasă. 

O întâmplare haioasă cu clienți.

Acum ceva ani, au cerut niște oaspeți ca tartarul de vită să fie bine făcut/gătit. 

O întâmplare haioasă cu angajați/colegi.

Izbit în ușă de sticlă.

Recomandă o carte pentru pasionații de gătit/ sau un chef.

A Book of ideas  de Cristian F. Puglisi.

2 sfaturi pentru o lume mai bună.

Să ne punem mai des în locul celuilalt. Să facem ce ne place. 

Bucătăria românească în 3 preparate.

Borș, sarmale, mămăligă. 

CHESTIONAR

La ora 7 seara  sunt în… stare de orice:) 

Mirosul meu preferat din bucătărie este… cel de usturoi prăjit și borș. 

Am descoperit că…România are valoare culinară.

Locul meu preferat din casă este…bucătăria. 

Mâncarea mea preferată este…pizza.

Băutura mea preferată este…apa de izvor. 

Când ies „în oraș”, ajung la…Soro Lume. 

Animalele mele de casă sunt…Boris, Jazz și Gruia. Cei mai frumoși motani. 🙂 

Interviu de Alexandra Bujeniță
Fotografii: Andrei Chelaru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This