Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bucataria s-a nascut la sat

Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai...

Interviu fulger cu Andrei Chelaru

Andrei Chelaru are o obsesie pentru pizza de când era mic și se uita la țestoasele ninja. Îi place să mănânce...

Interviu fulger cu Alexandru Dumitru/ Anika

Alexandru Dumitru a crescut la țară și voia să fie brutar mai ales pentru popularitatea de la magazinul din sat. A...

Interviu fulger cu Mădălina Șanta/ Szikra

Mădălina Santa investește multă pasiune, ambiție, nopți nedormite și ingrediente curate în preparatele de la Szikra. Citește multe cărți de gătit...

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai ales pentru că îi place carnea. Consideră că răbdarea este un ingredient necesar în viață și este foarte mândru de echipa lui de la Moșie.

Ce voiai să fii când erai mic?

Musafir.

Când a apărut pasiunea pentru gătit?

Prin adolescență când am văzut că pot să gătesc preparate pe care ai mei nu le făceau.

Cine gătea cel mai bine la tine în familie?

Bunicile și mama.

Care sunt rețetele tale preferate? Ce îți place ție să mănânci?

Îmi place foarte mult carnea, dar din păcate, nu prea mai am voie să mănânc așa multă. Îmi plac tocănițele și îmi place mult să ma joc la grătar și afumătoare.

Ce nu îți place să gătești? De ce?

Nu îmi plac mâncărurile care necesită migăleală, nu am răbdare și nu îmi place să fac deserturi, nu țin minte cantitățile exacte.

Ce crezi că ar trebui să știe oamenii care mănâncă la Moșia Corbeanca?

În primul rând, că îi respectăm și că le oferim mâncare și băutură din ingrediente corecte și de calitate. Nu am încercat niciodată să-mi păcălesc clienții, pentru că, eu consider că este vorba de un parteneriat nu despre o relație de vânzare cumpărare.

O întâmplare haioasă cu clienți.

Sunt multe povești haioase, dar cred că cea care ne-a rămas tuturor în cap a fost în 2020 când ne-am gândit să facem picnic de perseide și cum legea ne obliga, trebuia să avem rezervări. A fost un succes nebun, cu peste 350 oameni în curte care au stat și s-au uitat la stele. Dar faza care ne-a blocat a fost un telefon de la o doamnă, spunem noi peste 30 ani, care ne-a sunat și ne-a întrebat daca doar la noi se dau perseidele. Colega care a răspuns s-a blocat pentru moment, după care a bufnit în râs.

O întâmplare haioasă cu angajați.

Nu avem loc și nici timp să trecem prin toate. Am parte de o echipă foarte mișto la Moșie de care sunt foarte mândru. Râdem foarte mult între noi.

Recomandă o carte pentru pasionații de gătit/ sau un chef.

Sunt fascinat de Alex Petricean pe care îl respect foarte mult pentru ceea ce a realizat și pe Radu Anton Roman pentru rețete faine.

2 sfaturi pentru o lume mai bună.

Să avem răbdare și încredere în noi. Să nu încercăm să o luăm pe scurtături și să nu ne pese ce zic ceilalți.

Bucătăria românească în 3 preparate

Afumături și cârnați, Ciorbe de toate felurile și tocănițe.

CHESTIONAR 

La ora 7 seara sunt în… câteodată la cârciumă, câteodată acasă.

Mirosul meu preferat din bucătărie este…carnea friptă.

Am descoperit că….uneori chiar ne pricepem la ce facem.

Locul meu preferat din casă este…fotoliul.

Mâncarea mea preferată este…Ciorba. 

Băutura mea preferată este…vinul.

Când ies „în oraș”, ajung la…povești.

Animalele mele de casă sunt… Țuți și Piper, doua pisici adorabile.

Interviu de Alexandra Bujeniță 
Fotografii: Bogdan Doltu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This