Interviu fulger cu Bogdan Doltu/ Moșia Corbeanca

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Bogdan Doltu folosește ingredinte corecte și de calitate la Moșia Corbeanca și se joacă mult la grătar și la afumătoare mai ales pentru că îi place carnea. Consideră că răbdarea este un ingredient necesar în viață și este foarte mândru de echipa lui de la Moșie.

Ce voiai să fii când erai mic?

Musafir.

Când a apărut pasiunea pentru gătit?

Prin adolescență când am văzut că pot să gătesc preparate pe care ai mei nu le făceau.

Cine gătea cel mai bine la tine în familie?

Bunicile și mama.

Care sunt rețetele tale preferate? Ce îți place ție să mănânci?

Îmi place foarte mult carnea, dar din păcate, nu prea mai am voie să mănânc așa multă. Îmi plac tocănițele și îmi place mult să ma joc la grătar și afumătoare.

Ce nu îți place să gătești? De ce?

Nu îmi plac mâncărurile care necesită migăleală, nu am răbdare și nu îmi place să fac deserturi, nu țin minte cantitățile exacte.

Ce crezi că ar trebui să știe oamenii care mănâncă la Moșia Corbeanca?

În primul rând, că îi respectăm și că le oferim mâncare și băutură din ingrediente corecte și de calitate. Nu am încercat niciodată să-mi păcălesc clienții, pentru că, eu consider că este vorba de un parteneriat nu despre o relație de vânzare cumpărare.

O întâmplare haioasă cu clienți.

Sunt multe povești haioase, dar cred că cea care ne-a rămas tuturor în cap a fost în 2020 când ne-am gândit să facem picnic de perseide și cum legea ne obliga, trebuia să avem rezervări. A fost un succes nebun, cu peste 350 oameni în curte care au stat și s-au uitat la stele. Dar faza care ne-a blocat a fost un telefon de la o doamnă, spunem noi peste 30 ani, care ne-a sunat și ne-a întrebat daca doar la noi se dau perseidele. Colega care a răspuns s-a blocat pentru moment, după care a bufnit în râs.

O întâmplare haioasă cu angajați.

Nu avem loc și nici timp să trecem prin toate. Am parte de o echipă foarte mișto la Moșie de care sunt foarte mândru. Râdem foarte mult între noi.

Recomandă o carte pentru pasionații de gătit/ sau un chef.

Sunt fascinat de Alex Petricean pe care îl respect foarte mult pentru ceea ce a realizat și pe Radu Anton Roman pentru rețete faine.

2 sfaturi pentru o lume mai bună.

Să avem răbdare și încredere în noi. Să nu încercăm să o luăm pe scurtături și să nu ne pese ce zic ceilalți.

Bucătăria românească în 3 preparate

Afumături și cârnați, Ciorbe de toate felurile și tocănițe.

CHESTIONAR 

La ora 7 seara sunt în… câteodată la cârciumă, câteodată acasă.

Mirosul meu preferat din bucătărie este…carnea friptă.

Am descoperit că….uneori chiar ne pricepem la ce facem.

Locul meu preferat din casă este…fotoliul.

Mâncarea mea preferată este…Ciorba. 

Băutura mea preferată este…vinul.

Când ies „în oraș”, ajung la…povești.

Animalele mele de casă sunt… Țuți și Piper, doua pisici adorabile.

Interviu de Alexandra Bujeniță 
Fotografii: Bogdan Doltu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This