Cum a fost la Transilvanian Brunch la Viscri 32 (galerie foto)

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și recunoștință. Cam așa a fost la Transilvanian Brunch cu Oana Coantă și Mara Elena Oană la Viscri 32. Și dacă e ceva ce nu poți uita ușor de la Brunch este experiența gastronomică, mai ales când te gândești la gomboții cu căpșuni sau la tartă de bezea cu rabarbar.

Meniul a fost gândit și creat de Oana Coantă (Bistro de l’Arte) și Mara Elena Oană (Viscri32), o prietenie gastronomică sub numele de 2 Women Chefs.

2 Women Chefs este un proiect itinerant care pornește de la drumuri prin munți, văi și dealuri în căutarea gusturilor autentice și a producătorilor mici care merită descoperiți și susținuți. Fie ca gătitul se întâmplă în restaurante de fine dining, fie că se întâmplă sub cerul liber, pe dealuri sau în șuri, cele 2 idei esențiale care le leagă pe Oana Coantă și Mara-Elena Oană sunt:
1. documentarea, promovarea și reinterpretarea tradițiilor culinare transilvănene
2. descoperirea de ingrediente autentice de la producători locali și mai ales descoperirea unor talente culinare feminine necunoscute până în prezent publicului larg din România.

TRANSILVANIAN BRUNCH - OANA IRINA COANTĂ și MARA ELENA OANĂ
1/ Cremă de fasole cu piure de morcov și morcov marinat
2/ Budincă de conopidă coaptă cu maionează verde
3/ Salate verzi cu legume și fructe, brânză
4/ Mămăligă prăjită, tocană de morcov și mere
5/ Gomboți cu căpșuni
6/ Plăcintă dospită cu lobodă și telemea
7/ Chiftele coapte de mazăre cu brânză
8/ Întinsură de jumări cu usturoi verde
9/ Bezea cu rubarbar
10/ Haioșe
11/ siropuri locale: Fundația Adept Transilvania
12/ Ierburi: Microgreens Țara Făgărașului
13/ Vinul evenimentului: Caii de la Letea 
14/ bere craft din Sibiu de la Nembeer

Evenimentele Transilvanian Brunch
Gazdele evenimentului au fost Iuliana Labo (My Transylvania) și Alexu Toader (Asociația Imbold). Asociația My Transilvania organizează evenimente de cultură rurală și gastronomică care susțin dezvoltarea zonelor rurale prin promovarea produselor, rețetelor și a culturii locale. Este o invitație la descoperirea satelor noastre, unde calitatea oamenilor și a poveștilor dar și a bucatelor compensează lipsa aparentă de confort. Nu se pot rezerva locuri fixe la mese și se pot folosi pături, bănci și alte variante de șezut.

Fotografii: Gabriela Cuzepan
Text: Alexandra Bujeniță 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This