Adieri de vară în livadă, cântece și voie bună, păpădii suflate de vânt pe deal, clinchete de clopote în depărtare și recunoștință. Cam așa a fost la Transilvanian Brunch cu Oana Coantă și Mara Elena Oană la Viscri 32. Și dacă e ceva ce nu poți uita ușor de la Brunch este experiența gastronomică, mai ales când te gândești la gomboții cu căpșuni sau la tartă de bezea cu rabarbar.
Meniul a fost gândit și creat de Oana Coantă (Bistro de l’Arte) și Mara Elena Oană (Viscri32), o prietenie gastronomică sub numele de 2 Women Chefs.
2 Women Chefs este un proiect itinerant care pornește de la drumuri prin munți, văi și dealuri în căutarea gusturilor autentice și a producătorilor mici care merită descoperiți și susținuți. Fie ca gătitul se întâmplă în restaurante de fine dining, fie că se întâmplă sub cerul liber, pe dealuri sau în șuri, cele 2 idei esențiale care le leagă pe Oana Coantă și Mara-Elena Oană sunt:
1. documentarea, promovarea și reinterpretarea tradițiilor culinare transilvănene
2. descoperirea de ingrediente autentice de la producători locali și mai ales descoperirea unor talente culinare feminine necunoscute până în prezent publicului larg din România.
TRANSILVANIAN BRUNCH - OANA IRINA COANTĂ și MARA ELENA OANĂ 1/ Cremă de fasole cu piure de morcov și morcov marinat 2/ Budincă de conopidă coaptă cu maionează verde 3/ Salate verzi cu legume și fructe, brânză 4/ Mămăligă prăjită, tocană de morcov și mere 5/ Gomboți cu căpșuni 6/ Plăcintă dospită cu lobodă și telemea 7/ Chiftele coapte de mazăre cu brânză 8/ Întinsură de jumări cu usturoi verde 9/ Bezea cu rubarbar 10/ Haioșe 11/ siropuri locale: Fundația Adept Transilvania 12/ Ierburi: Microgreens Țara Făgărașului 13/ Vinul evenimentului: Caii de la Letea 14/ bere craft din Sibiu de la Nembeer
Evenimentele Transilvanian Brunch
Gazdele evenimentului au fost Iuliana Labo (My Transylvania) și Alexu Toader (Asociația Imbold). Asociația My Transilvania organizează evenimente de cultură rurală și gastronomică care susțin dezvoltarea zonelor rurale prin promovarea produselor, rețetelor și a culturii locale. Este o invitație la descoperirea satelor noastre, unde calitatea oamenilor și a poveștilor dar și a bucatelor compensează lipsa aparentă de confort. Nu se pot rezerva locuri fixe la mese și se pot folosi pături, bănci și alte variante de șezut.
Fotografii: Gabriela Cuzepan Text: Alexandra Bujeniță