O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică “6 Hands Lunch” în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 – 17:00.
Găzduit de 2 Women Chef, Mara-Elena Oană de la Viscri 32 și Oana Coantă de la Bistro de l’Arte, în colaborare cu bucătarul sloven Miha Dolinar, evenimentul oferă o atmosferă intimă și relaxată, care redă esența unei zile de duminică petrecute cu bucurie gastronomică.

O întâlnire culinară unică

Cu doar 40 de locuri disponibile, acest eveniment oferă o oportunitate de a degusta un
meniu unic într-un mediu autentic și confortabil. Farmecul satului Viscri stabilește
cadrul pentru un prânz de duminică care promite să fie cu adevărat de neuitat.
Accesul la eveniment se face doar cu un bilet achiziționat în prealabil pe platforma
Booktes.com.
Colaborare culturală susținută de Ambasada Sloveniei.

Arome și povești din cele 2 țări

Acest eveniment este despre îmbrățișarea mozaicului de arome și povești din Slovenia
și Transilvania. Experimentează unele delicii tradiționale slovene precum Potica sau
Kranjska Klobasa și descoperă magia Sarmalelor transilvănene. Asigură-te că lași loc
pentru un desert inspirat de rețete vechi în această călătorie gastronomică.
Evenimentul constă într-un meniu fix de 6 feluri de mâncare omnivore. Vă rugăm să
rețineți că nu sunt disponibile opțiuni vegetariene sau vegane pentru întregul meniu.
Meniul Evenimentului:

Amuse-bouche
● Papanași sărați și prăjiți.
● Pui umplut cu ciuperci.
Aperitiv
● Supă de ciuperci sălbatice cu găluște și morcovi caramelizați.
● Păstrav la aburi în emulsie de ou cu grăsime de porc și cataif.
Fel Principal
● Sarmale fără carne cu ardei copt și kefir.
● Limba de vită afumată glazurată pe cremă de cartofi.
Desert
● "Bună de Ardeal" cu roșii și griș.
● "Potica" cu tarhon și cremă de brânză.


Va fi disponibilă o selecție exclusivă de vinuri roșii și albe de la crama “De Matei” din
Dealu Mare, în meniul de pairing.


Despre Chefi:
Miha Dolinar: Cunoscut pentru folosirea inventivă a ingredientelor tradiționale și
angajamentul față de sustenabilitate, chef Miha Dolinar este bucătarul-șef al
restaurantului Mamamarija. A mai gătit în România cu Alex Petricean și echipa sa
minunată de la Noua.


Mara-Elena Oana (Viscri 32): O forță culinară în Transilvania, ea este dedicată
conservării patrimoniului gastronomic al regiunii, lucrând permanent cu doamne din
comunitatea satului și inspirându-se din rețetele iubite ale bunicii sale.


Oana Coantă (Bistro de l’Arte): Una dintre cele mai reprezentative din România și
ambasadoare a gastronomiei transilvănene, Oana Coantă aduce creativitate și o
pasiune profundă pentru ingredientele locale în creațiile sale culinare.


Accesul la eveniment se face doar cu un bilet achiziționat pe platforma Booktes.com. Evenimentul constă într-un meniu fix de 6 feluri de mâncare omnivore. Vă rugăm să rețineți că nu sunt disponibile opțiuni vegetariene sau vegane pentru întregul meniu. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați: Alexu Toader, alexu@menthol.ro,
0726967600.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This