Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În colaborare cu Florăria Iris și sub îndrumarea maestrului florist Nicu Bocancea, fațada hotelului devine un punct de atracție unic, captivând vizitatorii printr-o experiență multisenzorială memorabilă.

O operă de artă pentru sărbători

Decorul elegant îmbină luxul elvețian al Swissôtel cu estetica italiană a brandului Ferrero Rocher. Elementul central al compoziției este o fundă aurie de dimensiuni impresionante, inspirată de ambalajul iconic al pralinelor Ferrero Rocher, simbol al rafinamentului. În jurul acesteia, 120 de brazi naturali completează decorul, evocând peisajele montane ale Carpaților și aducând natura mai aproape de oaspeți.

“Am dorit să creez o instalație care să reflecte bucuria sărbătorilor, îmbinând frumusețea naturii cu strălucirea festivă. Este o invitație deschisă pentru toți cei care vizitează Poiana Brașov să se bucure de farmecul Crăciunului,” a declarat Nicu Bocancea, unul dintre cei mai renumiți floriști români.

Swissmas Magic: O ofertă unică de Crăciun

Colaborarea dintre Swissôtel și Ferrero se regăsește nu doar în spectaculosul decor al fațadei, ci și în evenimentele speciale planificate pentru perioada 23-26 decembrie. Sub conceptul Swissmas Magic, oaspeții sunt invitați să descopere magia sărbătorilor printr-un program unic, care include: cine gourmet la restaurantul Artegianale, cu preparate fine și tradiționale reinterpretate, ateliere de creație pentru decorațiuni sustenabile și turtă dulce, perfecte pentru toată familia, brunch-ul celebru „Panettone vs Cozonac”, unde tradițiile culinare românești și italiene se întâlnesc într-un duel delicios, concerte jazzy de Crăciun, care adaugă o notă sofisticată atmosferei festive și cadouri speciale oferite de Ferrero și Kinder, aducând o notă dulce sărbătorilor.

Mai multe detalii despre pachetele de sărbători aici.

Patrimoniul transilvănean reinterpretat

Designul interior al hotelului este inspirat din arhitectura satelor transilvănene, precum Viscri și Șona, utilizând materiale naturale precum var, lemn din surse sustenabile, piatră locală și lână.

“În plus, pentru a reduce risipa, întregul hotel folosește lemn tratat termic la toate nivelurile – de la finisaje și mobilier până la fațade și decorațiuni. Pornind de la aceste valori, conceptul decorului de Crăciun a fost dezvoltat pentru a evidenția fațada minimalistă a hotelului, îmbrăcată în lemn. Ne-am propus să transformăm hotelul într-un cadou oferit comunității brașovene și oaspeților noștri. Decorul subliniază statutul hotelului de prim reprezentant al unui lanț internațional de 5 stele în Poiană și creează o declarație de design care rivalizează cu amenajările din București sau alte mari orașe,” explică Alexu Toader – consultant în dezvoltare Swissôtel Poiana Brașov.

Atracția sezonului în Poiana Brașov

Instalația decorativă a fost inaugurată pe 29 noiembrie și va putea fi admirată până pe 5 ianuarie 2025. Acest spectacol vizual reprezintă nu doar o celebrare a Crăciunului, ci și o oportunitate de a pune în valoare patrimoniul cultural și natural al Transilvaniei, creând amintiri de neuitat pentru vizitatori.

Poziția excelentă a hotelului, chiar lângă pârtiile de schi, îl face alegerea ideală pentru o vacanță de iarnă memorabilă. Swissôtel Poiana Brașov oferă o experiență completă, de la camerele și apartamentele inspirate de arhitectura locală, până la facilități de top, cum ar fi un spa de lux și restaurantul gourmet Artegianale. Familiile și iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de cursurile de schi organizate de Școala de Ski OutdoorFUN, care oferă lecții personalizate pentru toate vârstele și nivelurile.

Swissôtel Poiana Brașov invită turiștii să descopere magia sărbătorilor într-un cadru de poveste, unde tradiția și inovația se întâlnesc pentru a oferi o experiență unică.

Mai multe detalii aici – Swissôtel Poiana Brașov

Foto: Menthol.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This