Ciorbă săsească de mere

Bucataria s-a nascut la sat

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Ateliere de mestesuguri traditionale in via de la Tohani

Începând din 6 iulie, Tohani Romania deschide Comunitatea Evadaților Urbani cu o serie specială de evenimente culturale: ateliere de meșteșuguri și...

O duminică gastronomică Sloveno-Transilvăneană în Viscri: prânz cu 3 chefi invitați

Viscri 32 pregătește o experiență culinară unică "6 Hands Lunch" în pitorescul sat Viscri pe 29 octombrie 2023, 13:00 - 17:00.Găzduit...

Cum arată meniul de la Ferma de sub Penteleu – interviu cu Valerica Dincă

Tocană de ghebe, sarmale, chifteluțe marinate, mâncare de urzici, cârnați de Pleșcoi, brânzeturi, cărnuri și dulcețuri făcute la fermă. Pe malul...

Rețetă de “Mama Gerda” – Gerda Gherghiceanu – Slow Food Viscri / Viscri 22

Un exemplu tare bun de rețetă săsească veche, care amestecă gusturi și arome, cărnuri și fructe; o zamă autentică transilvăneană, din ce în ce mai rar întâlnită în prezent.

Ingrediente

• ½ kg oase de porc
• 2 rădăcini pătrunjel
• 1 morcov
• 1 ceapă
• 1 țelină
• 1,5 kg mere acrișoare de casă
• 1 ou
• 1 lingură rasă de făină
• 1 linguriță oțet
• 1 legătură pătrunjel
• sare și piper

Indicații

1Se pun oasele de porc la fiert. Când sunt fierte, se strecoară, se păstrează zeama. O parte dintre zarzavaturil tăiate mărunt (jumătate de țelină, 1 pătrunjel, ceapa, morcovul) se pun la fier în zeama păstrată.

2Când zarzavaturile sunt aproape fierte, se adaugă merele tăiate cubulețe Se ia de pe foc și se mai lasă cam 15 minute să se odihnească, timp în care se adaugă cealaltă jumătate de țelină tăiată în 3 și pătrunjelul rădăcină tăiat bucăți.

3După 15-20 minute se scot și se dreg cu un ou, făină și o linguriță de oțel Se adaugă și carnea de pe oase tăiată mărunt.

4La servire se presară pătrunjel verde. Se servește caldă, cu smântană de casă lângă.

Ciorba saseasca de mere

Rețeta de mai sus face parte din cărticica „Bucate de prin sate” editată în 2019 cu ocazia festivalului gastronomic Imbold Nativ. Cărticica poate fi descărcată gratuit aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

Ce este un atelier de cupaje?

Atelierul de cupaje, susținut de Ștefan Timofti, somelierul Cramei APOGEUM, oferă ocazia de a afla detalii inedite despre vinul emblematic al...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cea mai spectaculoasă decorațiune de Crăciun din Transilvania: o fuziune de lux discret, tradiție și artă

Swissôtel Poiana Brașov aduce un omagiu Crăciunului printr-o instalație decorativă impresionantă, ce îmbină strălucirea sărbătorilor cu inspirația din patrimoniul local. În...

2 Women Chefs & Guests/ Ultimul brunch de la Viscri 32

Duminică, 11 decembrie, Viscri 32 închide sezonul de anul acesta cu un Brunch special cu ingrediente locale și rețete transilvănene reinterpretate semnate de Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

More Recipes Like This