Hribi de sezon

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Rețetă de Horia Șimon – Freelance Chef / Clubul Gastronomic Transilvan, Cluj-Napoca

Ingrediente

  • hribi 300 gr
  • pătrunjel verde 1 legătură
  • usturoi 2-3 căței
  • ceapă verde 2 fire
  • brânză burduf veche 50 gr
  • ulei presat la rece 30 ml
  • zeamă de legume 200 ml
  • sare, piper câteva grame

Indicații

1Ciupercile se curăță, apoi se taie în cuburi mari. Usturoiul, ceapa verde  și pătrunjelul se toacă mărunt.

2 Într-o tigaie se pun la călit usturoiul, ceapa și pătrunjelul, apoi se adaugă ciupercile și totul se sotează 2-3 minute sau până se rumenesc ciupercile.

3Apoi se adaugă zeama de legume, treptat. Când ciupercile s-au înmuiat pe jumătate se asezonează, se iau de pe foc și se stropesc cu pătrunjel verde tocat și cu brânză de burduf răzuită.

4Merge bine așa cum e sau lângă o porție sănătoasă de mămăligă.

Hribi de sezon - Horia Simon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This