Sărbătoarea lichiului la Mălâncrav

Bucataria s-a nascut la sat

Criț – o plimbare video

Satul Criț se află în între cele două centre turistice Sighișoara și Brașov și între satele Bunești și Saschiz. Este un...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția I

Cărticica Bucate de prin sate adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este...

Lucicoș / Lucskos

Rețetă de Mara Elena Oană - Slow Food Viscri / Viscri 32 - White Barn & Blue House

Sâmbătă, 22 august, în Mălâncrav se va ține a doua ediție a Sărbătorii Lichiului. Ea va avea loc, ca și anul trecut, în curtea casei Mălâncrav nr. 297, unde veți asista și la o demonstrație despre cum se face acest aperitiv, dar și desert bun transilvănean.

Program:
– Ne strângem la ora 12 jumătate
– Vedem cum se face lichiul
– Facem picnic în curte
– Stam la umbră pe preșuri și țoale
– Vizităm casa de oaspeți 297, o casă tradițională transilvăneană

În curte va mai fi un colț cu țesaturi tradiționale de-ale locului.

Pe lângă lichiul proaspăt copt veți gusta și vă veți răcori și cu alte bunătăți tradiționale din zonă, așa că nu întârziați. Bucătăresele sunt: surorile Cuța și Lucica, Simona, Gabriela și Mihaela.
Prețul pentru participare este 70 lei/persoană.

Mai multe detalii: https://www.experiencetransylvania.ro/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

Transilvania – un compendiu gastronomic

Patrimoniul cultural imaterial se referă la expresii vii ale patrimoniului care includ, dar nu se limitează...

Cartea BUCATE DE PRIN SATE – ediția II

Cărticica Bucate de prin sate ediția II conține preparate culese sau inspirate de folclorul gastronomic transilvănean și este o continuare a ediției...

Meșendorf cheese – plimbare video prin fermă

Secretul unei brânze maturate este calitatea laptelui și igiena zonelor de producție și maturare. Oana și Adrian...

EcoBrunch – Țara Dornelor

19 septembrie 2020 11 AM – 3:30 PM - Comuna Panaci, Suceava Brunch în destinația de ecoturism...

More Recipes Like This